Angelina Jolie wordt gastprofessor aan Londense universiteit

© Reuters

De Amerikaanse actrice reisde in de hoedanigheid van VN ambassadrice de wereld rond en wil haar kennis over de problemen waar vrouwen overal ter wereld mee te maken krijgen, met studenten delen.

Angelina Jolie werd pas voorgesteld als één van de gastprofessoren van het ‘Centre for Women, Peace and Security’ van de London School of Economics. In de herfst van 2016 start daar een gloednieuwe masteropleiding, waar Jolie de studenten zal onderwijzen over vrouwenrechten en de straffeloosheid die heerst rond problematieken als seksueel geweld tijdens conflicten.

‘Ik ben erg gemotiveerd door het oprichten van deze opleiding. Ik kijk ernaar uit om de studenten mijn ervaringen te vertellen en ook van hen bij te leren’, liet Jolie weten in een persbericht op de website van London School of Economics.

Het ‘Centre for Women, Peace and Security’ werd begin 205 opgericht door onder meer Angelina Jolie om gendergelijkheid te promoten én om de economische, sociale en politieke participatie van vrouwen te verhogen. Lessen die onder meer gegeven zullen worden tijdens de masteropleiding zijn ‘Women, Peace and Security’, ‘Gender and Militarisation’ en ‘Gender and Human Rights’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content