Angelina Jolie geëerd door Britse Queen voor rol in conflictgebieden

© Reuters

De Britse koningin Elizabeth II heeft de Amerikaanse actrice Angelina Jolie (39) ontvangen in Londen en geëerd voor haar werk in de strijd tegen seksueel geweld in oorlogsgebieden.

De Britse koningin Elizabeth II heeft de Amerikaanse actrice Angelina Jolie (39) ontvangen in Londen en geëerd voor haar werk in de strijd tegen seksueel geweld in oorlogsgebieden.

Een poos geleden, in juni om precies te zijn, werd aangekondigd dat actrice Angelina Jolie de titel van de Britse Queen zou krijgen. Officieel werd Jolie geëerd met ‘Insignia of an Honorary Dame Grand Cross of the Most Distinguished Order of St. Michael and St. George’. Dat is een mond vol en ook een titel met veel betekenis. Zo zou Angelina Jolie, als ze in Groot-Brittannië zou wonen, de titel krijgen van ‘dame’. Maar deze eer is enkel voorbehouden voor Britse staatsburgers. Angelina Jolie is een Amerikaanse, die samen met haar man Brad Pitt en zes kinderen in Frankrijk woont.

Werk als VN-Ambassadrice

De actrice werd in Buckingham Palace in de bloemetjes gezet voor haar positieve rol in conflictgebieden en haar werk als ambassadrice van de Verenigde Naties. Zo zet Angelina zich al tien jaar actief in tegen seksueel geweld in oorlogsgebied. In totaal heeft ze al meer dan 40 missies achter haar naam staan en ze schrikt er ook niet voor terug om getroffen gebieden te bezoeken. Vorige zomer was Jolie nog aanwezig bij een vierdaagse top, waarvan Jolie medeorganisator was, in Londen over het onderwerp.

Werk blijven verderzetten

Angelina Jolie was alvast heel erg dankbaar voor de erkenning van haar werk. Het ontvangen van de medaille en titel betekende erg veel, zo vertelde ze in een verklaring. “Het ontvangen van deze medaille, met betrekking tot mijn werk in de buitenlandse politiek, betekent heel veel voor mij. Ik wil aan dit doel de rest van mijn werkende leven wijden. Ik weet dat het een leven lang zal duren om onze doelen te bereiken, maar ik zal altijd even toegewijd blijven.” (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content