Angela Ahrendts is de rijkste CEO van Groot-Brittannië

© Reuters

Angela Ahrendts, de CEO van Burberry, is de best betaalde baas van Groot-Brittanië. Ze is ook de eerste vrouw die uitgeroepen wordt tot rijkste Britse CEO.


In 2012 verdiende Angela Ahrendts bijna 20 miljoen euro en is zo de rijkste zakelijke leider van Groot-Brittannië, en meteen ook de rijkste vrouw. Ze verdiende bijna zes miljoen euro meer dan de volgende zakenman in het rijtje. De lonen van 350 Britse zakenmensen werden gepubliceerd door de overheidsgroep Manifest en door consultancybureau MM&K. Het is de eerste keer dat een vrouw het schopt tot rijkste zakelijke leider van Groot-Brittannië.

De Amerikaanse is sinds 2006 CEO van het Britse luxelabel Burberry. Ze zorgde ervoor dat Burberry een enorme winst maakte de afgelopen jaren. Zo speelde ze meer in op sociale media en breidde ze het merk uit met accessoires en een make-uplijn. Ze wou ook dat het bekende patroon, de Burberry check, minder gebruikt werd in de ontwerpen.

Geen quota

Ze is ook een van de enigste drie vrouwen op de FTSE 100 lijst, een lijst van de meest succesvolle bedrijven op de beurs van Londen. Zo maken ook de CEO van Imperial Tobacco, Alison Cooper, en de CEO van Easyjet, Carolyn McCall, deel uit van die lijst. In februari 2013 stond ze op de negende plaats van de lijst met machtigste vrouwen van het Verenigd Koninkrijk, volgens de BBC. In een interview met The Telegraph liet Ahrendts weten dat ze geen fan is van quota in de bedrijfswereld. “Neem de juiste persoon aan voor de job, het gaat niet over het geslacht maar over leiderschap en visie”, verklaart ze. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content