Andrey Leon Talley krijgt eigen realityshow

De imposante Vogue redacteur is binnenkort terug op het kleine scherm.

Goed nieuws voor Andre Leon Talley-fans: de imposante Vogue-redacteur is binnenkort terug op het kleine scherm. Met zijn kleurrijke woordgebruik (“dreckitude!”), wervelende capes en indrukwekkende ervaring in de modewereld is Talley een opvallend personage. Ooit was hij het hulpje van Andy Warhol en Vogue-redactrice Diana Vreeland, tegenwoordig voert hij zelf het hoge woord bij Vogue US (zolang Anna Wintour akkoord is natuurlijk). Zijn CV beperkt zich niet tot het tijdschrift alleen: als volwaardig mode-icoon waagt hij zich ook aan andere projecten zoals boeken, expo’s en tv-programma’s.

Dat laatste ligt hem bijzonder goed: met zijn warme en excentrieke persoonlijkheid weet Talley telkens opnieuw de kijkers in te palmen. Hij was een tijd lang te zien als jurylid in de Amerikaanse modellenwedstrijd America’s Next Top Model, maar gaf daar vorig jaar de brui aan.Te groot om in Tyra Banks’ schaduw te staan? Binnenkort krijgt dit kijkcijferkanon zijn eigen realityshow.

De Amerikaanse zender Bravo lanceert een nieuwe serie, Fashion Stories of NYC, met Talley in de hoofdrol. De serie volgt vier beginnende designteams in hun race naar de perfecte collectie, dit alles onder het waakzame oog van de ervaren redacteur. Hij zal optreden als een soort mentor en hier en daar zijn eigen “touch of magic” toevoegen aan de ontwerpen.

Fans zijn door het dolle heen met dit nieuws, maar tegelijk worden er vraagtekens bij het concept van de show geplaatst. Het lijkt inderdaad op een herkauwde versie van zoveel andere series: Project Runway, Fashion Star en All On The Line brachten elk al een soortgelijk verhaal. Hopelijk weet Talley ze met zijn originele inbreng in de vergeetput te duwen, en Fashion Stories of NYC tot een echte hit om te toveren. (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content