Amy Schumer en Patti Smith: de nieuwe Pirelli-kalender slaat compleet nieuwe weg in

Amy Schumer © Belga

Zowat elk bekend model heeft de beroemde kalender van het Italiaanse bandenmerk al gesierd. Voor de editie van 2016 kreeg fotografe Annie Leibovitz carte blanche en koos ze voor enkele originele namen.

Zangeres Patti Smith, tenniskampioene Serena Williams, schrijfster Fran Lebowitz, activiste Yoko Ono, actrice en scenariste Amy Schumer, schrijfster en actrice Tavi Gevinson, filmregisseur Ava DuVernay, geëngageerd model Natalia Vodianova, voormalige directrice van MOMA Agnes Gund, filmproducente Kathleen Kennedy, zakenvrouw Mellody Hobson, Iraanse artieste Shirin Neshat en actrice Yao Chen. Dat zijn de namen die komend jaar op de kalender zullen prijken. Het is een hele oplijsting van sterke vrouwen in allerlei domeinen van onze samenleving.

Niet voor de zoveelste keer de typische formule van sexy modellen in exotische locaties, maar twaalf briljante vrouwen die onze wereld vorm geven. ‘Ik dacht na over de rollen die succesvolle vrouwen vervullen vandaag. Ik wilde een klassieke reeks portretten maken van sterke, maar natuurlijke vrouwen’, aldus Leibovitz in Glamour. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content