Amerikaanse stad wil korte rokjes uit het straatbeeld bannen

© iStock

Dadeville, een stadje in de Amerikaanse staat Alabama, wil de kledingvoorschriften voor openbare plekken verstrengen. Korte rokjes zouden er in de toekomst verboden worden, meldt Dazed.

Nadat tijdens de gemeenteraad in augustus de ‘baggy’ broeken voor mannen op de agenda verschenen, moesten nu ook ‘in naam van de gelijkheid’ ook de korte rokjes en shorts van vrouwen eraan geloven. ‘Het getuigt van weinig respect voor jezelf als je in dit soort kleding op straat verschijnt’, klinkt het bij gemeenteraadslid Frank Goodman. ‘Het geeft bovendien de jongere generaties een fout beeld van wat cool is.’

Wij fronsen alvast onze wenkbrauwen bij deze uitspraken. Goodman deed er bovendien nog een schepje bovenop. ‘Ik weet dat God zich niet in het openbaar zou begeven met zijn broek half over zijn kont.’ De gemeenteraad kon zich vinden in deze aanpassingen, één van de gemeenteraadsleden wilde hier ook een ‘nobele’ gelijkstelling voor mannen en vrouwen. ‘Ik wil niet dat ze ons verdenken van favoritisme, dus te korte kledingstukken zouden ook moeten gebannen worden.’ Binnenkort wordt er over het voorstel gestemd. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content