Amalia Rama bij JeanPaulKnott

De Franse kunstenares Amalia Rama stelt haar nieuwste expositie’Influx’ tentoon bij de Block Knott Gallery in Brussel.

Influx, de nieuwste tentoonstelling van de Franse kunstenares Amalia Rama, loopt tot 27 april bij de Block Knott Gallery in Brussel.

Voor Influx brengt Rama werken die ze “organische modules” noemt. Ze experimenteerde hierbij vooral met bewegende energie. De werken van deze expositie zijn gebaseerd op haar fascinatie voor “cel-achtige” materialen zoals vloeibare inkt, gekleurde gels en doorzichtige stoffen. Rama ziet deze kunstwerken als levende organismen met verschillende impulsen en circulaties. Met Influx probeert ze al die organismen en identiteiten samen te brengen in een eeuwig veranderende wereld.

Na een korte studie biologie legde de Amalia Rama zich toe op kunst. Het is haar passie om kunst en wetenschap samen te brengen. Sinds 2004 combineert ze haar schildertalent met allerlei biologische installaties.

JeanPaulKnott, de Belgische modeontwerper waarbij de tentoonstelling doorgaat, engageert zich ook in de kunstwereld. Zelf heeft hij een zwak voor eigenzinnige combinaties van verschillende stijlen en stoffen. Zijn Brusselse galerij Block Knott ontving voor Amalia Rama onder meer de Belgische kunstenaar Jean-Marc De Pelsemaeker.

Influx loopt nog tot 27 april en op 24 april kan u in de Block Knott Gallery er terecht voor de nocturne.

Ruth Vanden Berghe

BLOCK KNOTT GALLERY@ KANAL 2020 BD BARTHELEMY1000 BRUXELLESOpen ma tot vrij van 10u tot 18uzat van 11u tot 18uzon: gesloten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content