Alexander Wang gaat in zee met Die Antwoord

© Reuters

Ontwerper Alexander Wang kiest de Zuid-Afrikaanse hiphop groep Die Antwoord voor zijn laatste T- campagne.

Die Antwoord is een Zuid-Afrikaanse hiphop groep bestaande uit Ninja, Y-Landi en DJ Hi-Tek. De groep ziet zichzelf als een mengeling van verschillende culturen. Zelf zijn ze heel enthousiast over de samenwerking met Alexander Wang. “Hij gebruikt geweldige materialen”, zegt Y-Landi in een interview met Elle. “De t-shirts zien er normaal uit, maar ze zijn heel subtiel flatterend. Je kan gewoon geen andere t-shirt meer aandoen nadien, want die zouden veel goedkoper aanvoelen.”

De groep is nochtans geen typische keuze voor Wang, die zijn ontwerpen verkoopt via familievriendelijke winkels zoals Nordstrom en Saks Fifth Avenue. Toch laat dat de ontwerper niet tegenhouden. “Ik hou van hun attitude en het feit dat ze negeren wat conventioneel is en gewoon hun eigen ding doen”, aldus Wang in Elle.

Het is niet de eerste keer dat Alexander Wang beroep doet op artiesten om zijn ontwerpen te promoten. In vorige T-campagnes maakte Wang gebruik van Santigold, Spank Rock en de producent Diplo. Bij openingen van nieuwe winkels waren ook Courtney Love en Lauryn Hill te gast. Verder zit Alexander Wang niet stil. Zo opende hij vorig jaar een flagshipstore in New York en zullen er dit jaar 14 nieuwe winkels gelanceerd worden in Azië. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content