Albert II: “Vooral de passie van het ‘Monaco où les amants du Rocher’ spreekt me aan”

Prins Albert II van Monaco © Reuters

Op 12 juli is het precies tien jaar geleden dat prins Albert II de troon van Monaco besteeg. Hij is alvast blij, ook omdat het nieuwe, internationale circusspektakel van Cirque Eloize uit Montréal zijn prinsdom in de spotlights zet. Wij spraken even met Albert II bij een voorlopige presentatie van ‘Monaco où les amants du Rocher’ in Canada.

Monaco is u waarschijnlijk bekend als trendy belastingparadijs met een vleugje Grace Kelly. Dat is het natuurlijk, “maar ook zoveel meer”, aldus creatief directeur Jeannot Painchaud, die Cirque Eloize ook mee uit de grond heeft gestampt. “Voor mij en mijn team is het in de eerste plaats een zeer romantische plek. Een tikkeltje surreëel en poëtisch ook. Daarom wilden we het per se als setting voor ons liefdesverhaal. Want het draait uiteindelijk rond de dromerige François die in het Monaco van de sixties Agnes – en zichzelf – tegen het lijf loopt.”

Albert II:
© gf

Na een korte voorstelling van het work-in-progress, compleet met trampolines, koordchoreografieën en Cyr-wielen, was Prins Albert II duidelijk in zijn nopjes over de repetitie die het gezelschap hem al kon presenteren. “Ze zijn niet zo lang geleden beginnen te oefenen, werd me verteld, maar dit is toch al heel sterk. Ik kijk er alvast naar uit de volledige versie te zien. Ik geloof echt in het project. Niet alleen omdat het voorbij de clichés van Monaco gaat en ook inzoomt op dingen als mode en sport, maar ook omdat het zo’n topcast is. Krista Monson, die ik al bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Atlanta aan het werk had gezien, staat in voor de mise-en-scène. En choreografe Debra Brown heeft, naast ervaring in de turnwereld, met artiesten als Céline Dion en Aerosmith gewerkt. En Garou, toch een belangrijke naam in de Franstalige wereld, zal zingen en vertellen. Vooral de passie die doorheen heel het verhaal loopt, spreekt me aan.”

Monaco où les amants du Rocher is tussen 19 en 26 december te zien in Paleis 12, Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content