Affordable Art Fair strijkt neer in Brussel

Betaalbare kunst, daarvoor moet u komend weekend in Brussel zijn.

Al voor de vierde keer palmt de Affordable Art Fair (AAF) komend weekend de site van Tour & Taxis in Brussel in. Het prijskaartje van alle kunstwerken die er te koop zijn, schommelt tussen 50 en 5000 euro.

Zo’n 90 internationale galerijen stellen hun kunstenaars voor tijdens de AAF. Om de kwaliteit te garanderen kiest de beurs er expliciet voor om met galerijen, en dus niet met individuele artiesten, te werken. De galerijen zijn het zichzelf namelijk verplicht een kritische selectie te maken. Zo zijn onder andere de foto’s van Peter Lippmann voor de campagne van Christian Louboutin te koop op de beurs.

Aan deze editie nemen ook 30 Belgische galerijen, zoals Galerie Espace art 22, Winwood gallery en Art C├ęzar, deel. Om de jonge Belgische galerijen een duwtje in de rug te geven richtte de AAF de afdeling ‘Be Young Galleries’ op. Daarin is plaats voor een tiental Belgische galerijen, die nog geen vijf jaar open zijn.

Wie een hapje wil eten, kan terecht in het tijdelijke restaurant van de Brusselse sterrenchef Yves Mattagne. Drinken kan in de Vedett-bar. Op zaterdag en zondag laat de vzw Belgian Kids Fund de allerkleinsten kennismaken met kunst, terwijl hun ouders de beurs bezoeken.

Galerijhouder Will Ramsay organiseerde de eerste AAF in 1999. Intussen vindt de beurs zowat overal ter wereld, namelijk van Londen over Amsterdam en Milaan tot Singapore en Melbourne, plaats. In november 2011 ontving de beurs zijn miljoenste bezoeker.

Elien Haentjens

Affordable Art Fair, op zaterdag 11 februari van 11 tot 19 uur en op zondag 12 februari van 11 tot 18 uur in Tour & Taxis in Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content