Acht bezigheden voor een druilerige 15 augustus

© iStock

Terwijl Antwerpenaren vrijdag hun mama’s in de bloemetjes zetten, hebben de parkingbewoners niets om handen. Een vrije dag naar de bliksem. Zo belooft het pijpenstelen te regenen maar geen museum, geen bioscoop en zelfs geen kinderdagverblijf staat tot uw dienst. Maar geen nood. Deze oorkonde presenteert 8 activiteiten om de saaiste zondvloed van het jaar te trotseren.

Terwijl Antwerpenaren vrijdag hun mama’s in de bloemetjes zetten, hebben de parkingbewoners niets om handen. Een vrije dag naar de bliksem. Zo belooft het pijpenstelen te regenen maar geen museum, geen bioscoop en zelfs geen kinderdagverblijf staat tot uw dienst. Maria, de Moeder Gods, is immers lijfelijk ten hemel gevaren. Doch geen nood. Deze oorkonde presenteert acht activiteiten om de saaiste zondvloed van het jaar te trotseren.

1.Geef een houseparty

Trommel al uw vrienden, kennissen en buren op. Dit is een buitenkansje, want volstrekt niemand heeft vandaag verplichtingen. Versier de woonkamer met vlaggetjes of slingers en hamster alvast een buitensporige voorraad confetti. Leg ook een thema of feestconcept op, dat bevordert de sfeer aanzienlijk. ‘Jaren ’80’, ‘Superhelden’ of ‘Familie Flodder’ klaart steevast de klus. Opgelet, gezien enkel de nachtwinkelier om de hoek aan het werk is, is een uitbundig, lazarus festijn onvermijdelijk.

2.Bak brownies

Wat zijn brownies toch verrukkelijk! Dat platte deeg, die krokkante korst en die smeuïge, lopende chocolade doen ieders hartje sneller slaan. Bovendien is de bereiding papgemakkelijk, een dreumes kan het maken. Zet wat water op het vuur en voeg chocolade, boter, suiker, ei en bloem toe. Giet het brouwsel in kleine vormpjes en laat de rest aan de oven over. Klaar is kees, smullen maar.

3.Ga bowlen

Misschien beseft u het niet, maar waarschijnlijk praalt er al jarenlang een prachtige bowlingbaan in uw buurt. Zoek hen even op via laptop, smart Phone of tablet. Wedden dat ze geopend zijn op feestdagen? Wat u ook doet, weiger nooit de afgedragen gympies van de zaak te dragen. Zonder die schoentjes bent u namelijk radeloos verloren en zal u, gezien het natte weer, beslist uitschuiven.

4.Open de kleerkast en dank uw verouderde frullen af

Naveltruitjes en wijde olifantenbroeken. Gewoon fout! Kegel die antieke handel als de bliksem op zolder. Valt het afscheid zwaar? Trek uw oude kleren voor een laatste maal aan en vergeet er vooral geen selfies van te nemen. Het wereldwijde web vindt uw gedateerde kledingstijl vast hilarisch. Berg ze vervolgens veilig op in een kartonnen doos waar deze textiele gedrochten geen kwaad meer kunnen verrichten.

5.Vul uw maag op onbekend terrein Wie gaat er niet uiteten op regenachtige feestdagen? U zult beslist niet alleen zijn. Probeer daarom eens iets anders, een exotisch diner! Wat dacht u van Mexicaanse fajita, Marokkaanse couscous, Ethiopische injera of Griekse moussaka? Elk Vlaams oord herbergt honderden restaurantjes met uitheemse keuken. Bovendien zijn deze etablissementen meestal druk noch duur. Een geestverruimende ervaring!

6.Ga op griezeltocht in het drassige bos

Het lijkt haast herfst, wat een mistroostige zomer. Desondanks spreekt de stormvloed tot ieders verbeelding. Laat ons eerlijk zijn: er is niets knusser dan griezelfilms kijken met het getik van de regen op de achtergrond. Na die uitgebreide horrorsessie, ligt een zotte spooktocht op u te wachten in het dichtstbijzijnde bos. Weer of geen weer. Misschien stoot u wel op een heksenkring of een zwarte kat? Maar vrees niet, de mensen van goede wil genieten vandaag de bescherming van de vliegende Moeder Maria, tevens van hun warme douche.

7.Haal die klarinet, na een tienjarige sperperiode, nog eens uit zijn kist

In vervlogen tijden was u vast een virtuoos. Ondertussen is het weer enkele decennia geleden dat u dat roestige instrument nog eens onder handen genomen hebt. Of het nu een klarinet, gitaar of accordeon is, bereid u voor op een barbaars snertkabaal. Maar niet getreurd. Met een beetje geluk, hebt u de oude gewoonte na een poosje gejengel weer onder de knie. Tip: vermijd een aanklacht voor geluidsterrorisme en licht uw buren in.

8. Koester de verveling

Nietsdoen is zo slecht nog niet. Het leven is al zo hectisch. Kijk eens een film, lees eens een boek, of beter nog: woon de misviering bij. Deze oersaaie dag hebt u immers aan de kerk te danken. Staar ’s avonds nog wat naar de supermaan. Wees echter gewaarschuwd: zet er geen foto’s van op facebook. Uw ongelooflijk lange vriendenlijst zou wel eens kunnen krimpen, gezien iedereen de hype rond de opgezwollen Janneke Maan allang beu is. Kruip hierna eens vroeg onder de wol, de dag is toch al naar de maan. Een nieuwe dagenraad staat te popelen om een drukke, productieve zaterdag in te huldigen. Veel plezier!

Wouter Veeckmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content