9-jarig meisje met nieuwsblog zet enkele Amerikaanse media op hun plaats

Hilde Kate Lysiak © YouTube

Hilde Kate Lysiak, een 9-jarige nieuwsblogster uit Selinsgrove in Pennsylvania, bijt van zich af nadat ze heel wat kritiek te slikken kreeg. Ze ontdekte dat er in haar buurt een moord gepleegd werd en bracht het nieuws op haar blog, lang voor de traditionele nieuwsmedia aanwezig waren.

‘Moet jij niet met poppen spelen’ en enkele andere gelijkaardige verwijten werden naar het hoofd van Hilde Kate Lysiak geslingerd. Hilde is de trotse pen achter de blog Orange Street News, waar ze de laatste nieuwtjes over haar woonplaats Selinsgrove bundelt. Toen ze vorige week een tip kreeg over een moord die enkele straten verder had plaatsgevonden, trok ze meteen naar de plaats van de misdaad.

Hilde interviewde voorbijgangers, agenten en buurtbewoners om zo tot haar nieuws te komen. ‘Dankzij mijn werk kon ik de mensen in de buurt informeren over de misdaad. Uren voor de concurrentie arriveerde. Sommige van deze ‘volwassen’ kranten deelden foute berichten met de wereld, of soms zelfs helemaal niets’, trekt ze van leer op YouTube.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De jonge gedreven journaliste kan niet bij iedereen op positieve commentaren rekenen. ‘Sensationele rommel’ of ‘9-jarige meisjes moeten met poppen spelen’, het is maar een greep uit de reeks reacties. In een filmpje leest Hilde ze een voor één voor, waarna ze iedereen van antwoord dient. ‘Ik weet dat het jullie je misschien ongemakkelijk voelen, maar ik ga echt niet stilzitten en mijn mond houden omdat ik 9 jaar ben’, klinkt het strijdlustig. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content