70 fietsers nemen deel aan Cyclonudist

© Belga

De negende editie van ‘Cyclonudista’ heeft in Brussel zowat zeventig naakte of erg schaars geklede fietsers in het zadel gebracht.

Het evenement is ecologisch en symbolisch bedoeld. Met hun tocht door de Brusselse straten willen de deelnemers vooral de aandacht vestigen op de kwetsbaarheid van fietsers in stedelijk milieu.

Vanaf 14 uur verzamelden de fietsers op het Frère Orbanplein in Brussel. De optocht vertrok om 15 uur in de richting van het Flageyplein, via het Schumanplein. Er was ook een uitstapje voorzien naar het stadscentrum. De politie tolereerde de manifestatie voor zover ze niet inging tegen de goede zeden, wat de deelnemers moest aanzetten om hun intieme delen te bedekken.

“Het doel van Cyclonudista is de stad aangenaam te maken voor fietsers. Het meest efficiënte vervoermiddel is de fiets. Toch wordt 75 procent van de openbare ruimte ingenomen door de auto. Wij willen dat omkeren en vragen specifieke ingrepen voor het welzijn van de fietsers”, licht organisator Jérôme Jolibois toe.

“De fiets is net als de naaktheid een symbool van de vrijheid, maar naakt is evengoed een middel om de kwetsbaarheid van de fietser in het stedelijke milieu aan te tonen. Naakt zijn in de stad is minder erg dan het vervuilen van de longen van de bewoners. Naaktheid is minder schokkend dan de vervuiling”, besloot hij. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content