5 tips om ’s morgens tijd te winnen

© BELGAIMAGE

Zelfs al ben je geen snoozer: tijd ’s ochtends is kostbaar en alles om enkele minuten te winnen, is welkom. Met deze tips pits je er toch algauw een kwartier af.

1. Dingen die je absoluut niet mag vergeten

Je hebt een dossier dat je morgen opnieuw nodig hebt mee naar huis genomen? Leg je gsm erop. De kans dat je je link met de buitenwereld vergeet, is namelijk weinig waarschijnlijk. Je kan het niet te vergeten object uiteraard ook op een plek liggen waar het gegarandeerd in de weg ligt zodat je er niet naast kan kijken, maar let dan wel wat op als je slaapdronken richting toilet strompelt.

2. Maak een ochtendplaylist

Maak een playlist met de leukste liedjes om wakker mee te worden. Die zal niet alleen helpen daadwerkelijk uit je bed te komen en je ochtendhumeur te vergeten, maar ook om je ochtenden strakker te timen, want je kan je taken verdelen over liedjes: twee liedjes lang sta je onder de douche, een liedje duurt lang genoeg om je aan te kleden en gedurende een andere ochtendhit verzorg je je kapsel. Zo verlies je geen kostbare ochtendlijke minuten meer met lanterfanten.

3. Ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar aangezien je ’s ochtends de keuze hebt tussen eten of nog een extra kwartier in bed blijven liggen, schiet het er vaak bij in. Een boterham smeren en onderweg naar binnen werken kàn, maar je kan ook de avond ervoor overnight havermoutpapmaken: zo heb je ’s morgens een frisse hap waar je geen tijd aan verliest. Ook een goede, gezond optie: maak en drink in vijf minuten tijd een smoothie. De blender proper maken is trouwens ook geen werk:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

4. Andere handtas

Er is niets ergers dan vijf minuten nadat je eigenlijk al weg had moeten zijn, te beseffen dat je treinabonnement, bril en sleutels nog in de handtas die je gisteren droeg zitten. Of nóg erger: dat die essentials verspreid liggen over je hele huis. Een tip die voor de hand ligt maar die toch nog niemand gebruikt: bewaar die dingen altijd op dezelfde plek. Een kastje met een schaal erop naast je voordeur doet wonderen voor je ochtendstress.

5. Beautyritueel

Omdat een schoonheidsslaapje nu eenmaal niet écht wonderen verricht, vertrekken tal van vrouwen niet naar het werk zonder eerst een uitgekiend beautyritueel te hebben doorlopen. Pak dat slim aan en kies voor twee-in-een-producten. Zo vervangt een CC-crème je dagcrème, foundation én concealer.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content