5 tips om je slag te slaan tijdens de solden

Confetti en trompetgeschal, want de soldenperiode is aangebroken. Wie de voorbije weken braafjes gewacht heeft om te gaan shoppen, kan zich vanaf vandaag volledig laten gaan. Maar een gewaarschuwd vrouw is er twee waard, dus hier volgen enkele essentiële tips.

Confetti en trompetgeschal, want de soldenperiode is aangebroken. Wie de voorbije weken braafjes gewacht heeft om te gaan shoppen, kan zich vanaf vandaag volledig laten gaan. Maar een gewaarschuwd vrouw is er twee waard, dus hier volgen enkele essentiële tips.

Volgens Luc Ardies van Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, starten de wintersolden met kortingen van 30 procent bij de kleinere zelfstandigen. In de grotere winkelketens zullen al grotere kortingen te scoren vallen. Komt daarbij dat het weer de voorbije weken niet zo winters was, dus er zal heel interessants te vinden zijn in de winkelrekken.

1. Trek liever naar de designershops waar de dure spullen nu eindelijk wel binnen bereik zijn, dan naar de ketens met hun al doorgaans goedkopere prijzen. Pik er liever een ‘essential’ uit, een stuk je nog jaren plezier zal bezorgen. Ga voor een mooie mantel, het paar schoenen dat al even op je verlanglijstje staat of de perfect zittende jeans van een designermerk.

2. Probeer de drukste momenten te vermijden. Ga liever tijdens de week in de voormiddag, dan in de namiddag of tijdens het weekend. Niet alleen is het dan een drukte van jewelste bij de paskamers, ook de stapels kleren zijn dikwijls niet meer te overzien. Zo mis je gegarandeerd een interessant koopje.

3. Kleed je erg gemakkelijk voor een dagje soldenplezier. Kies bij voorkeur voor een simpele shirt, sweater en legging als basisoutfit. Zo hoef je geen acrobatische toeren uit te halen in de pashokjes. Ga voor makkelijke sneakers, ideaal als stapschoenen (je legt toch wat kilometers af als je gaat shoppen) én om makkelijk af en aan te krijgen in de winkel. Laat ook alle balast thuis: een lichte handtas is wendbaarder in de winkel en oorbellen/ringen/kettingen kunnen je alleen maar hinderen.

4. Geduld is een mooie deugd, ook als het om solden gaat. Wie nog even wacht, kan in de laatste weken van januari pas echte koopjes doen. In heel wat designerwinkels gaan de laatste items met erg hoge kortingen over de toonbank. Zeker de moeite om nog even langs te gaan dus.

5. Niet alleen fysieke winkels doen aan solden, ook de onlineshops bieden koopjes aan. Wie dus geen zin heeft om ellenlange rijen te trotseren (Kijk maar naar de foto genomen in de American Outfitters-winkel op de Antwerpse Meir), kan haar online winkelmandje vullen zonder elleboogstoten uit te delen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content