5 tips om efficiënt te kerstshoppen

© Thinkstock

Het komende weekend zullen alle winkelsteden en -centra overspoeld worden door ‘last minute shoppers’ op zoek naar kerstkadootjes voor de komende feestdagen. Hier zijn vijf tips om efficiënt te shoppen en vooral het drukke koopweekend te overleven.

Het komende weekend zullen alle winkelsteden en -centra overspoeld worden door ‘last minute shoppers’ op zoek naar kerstkadootjes voor de komende feestdagen. Hier zijn vijf tips om efficiënt te shoppen en vooral het drukke koopweekend te overleven. 1) Kies een stad of een winkelcentrum waar je alle winkel bijeen hebt. Zo hoef je niet eindeloos rond te rijden én telkens parkeerplaats te zoeken. Bovendien verlies je heel wat tijd met de verplaatsingen.

2) Ga op tijd Begin vroeg in de voormiddag aan je shoppingtripje. Als je al één van de eersten een winkel binnenstapt, zullen de rijen aan de kassa korter zijn en de drukte tussen de winkelrekken heel wat minder.

3) Maak een lijstje Als je weet voor wie je moet kopen, zoek je best op voorhand uit wat die persoon wilt. Dan hoef je geen uren rond te dwalen in drukke winkels, zodat het onmogelijk is om alles rustig te bekijken.

4) Kies je gezelschap zorgvuldig Kinderen laat je het beste thuis. Efficiënt shoppen en kinderen zijn twee termen die niet samen in één zin passen. Ook een vriendin die treuzelt en graag alle rekken doorzoekt, bel je best ook niet voor een dagje kerstshoppen. Maar een vriendin die knopen kan doorhakken en je smaak kent, is een must.

5) Als je alles gevonden hebt in de winkel, ga dan verder met je tocht. Anders is de kans te groot dat je met heel wat meer naar huis gaat. Het is verleidelijk om nog wat rond te neuzen voor jezelf. Denk eraan, over anderhalve week starten de solden! (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content