5 goede voornemens voor het nieuwe jaar

Elk nieuw jaar vraagt om nieuwe voornemens. Meestal wensen we voor onszelf een goede gezondheid en een grote portie liefde en geluk, maar soms mag het wel wat meer zijn. Met het nieuwe jaar dat in aantocht is, kunnen we weer lijstjes met goede voornemens maken.

Elk nieuw jaar vraagt om nieuwe voornemens. Meestal wensen we voor onszelf een goede gezondheid en een grote portie liefde en geluk, maar soms mag het wel wat meer zijn. Met het nieuwe jaar dat in aantocht is, kunnen we weer lijstjes met goede voornemens maken.

Maar laat het ons voor 2014 sober en kort houden wat betreft voornemens, daarom stellen we volgende vijf voor:

1. Meer sporten, zelfs van thuis

2. Nadenken over aankoop van kleding

3. Realistische doelen opstellen

4. Let op je gezondheid en minder op de kilo’s

5. Bekijk het leven door een positieve bril

Meer sporten, zelfs van thuis

Sport is en blijft belangrijk op elke leeftijd. Iedereen zou toch moeten proberen een minimum aan sport te beoefenen, al is dit niet altijd even gemakkelijk. Iedereen die werkt van ’s morgen tot ’s avonds, dan nog huishoudelijke verplichtingen heeft of nog naar vrienden of familie gaat, die vindt nauwelijks nog een moment om aan lichaamsbeweging te doen. Daarom lijkt het ons wel een goed idee om in het nieuwe jaar er een gewoonte van te maken om een minimum aan sport in te bouwen in het dagelijkse leven. Denk aan een fikse wandeling na het werk, een fietstocht naar de winkel of een yogasessie met YouTube. Je hoeft het jezelf helemaal niet moeilijk te maken, sporten kan ook op je eigen tempo van thuis uit.

Nadenken over het aankopen van kleding

Toegegeven, shoppen is leuk. Het is ontspannend, plezierig en nadien ga je met iets nieuws naar huis. Je kan er nooit genoeg van krijgen. Misschien moeten we ons in 2014 focussen op wat we echt nodig hebben en de ‘foliekes’ soms wat sneller links laten liggen. Dit is misschien wel het moeilijkste voornemen voor volgend jaar, maar je kleding (en je portemonnee) in je kleerkast zal je dankbaar zijn.

Realistische doelen opzetten

Dit voornemen begint eigenlijk al bij het opstellen van je voornemens voor het nieuwe jaar. Wees realistisch, dat is erg belangrijk. Zo kan je jezelf niet ontgoochelen wanneer een bepaald vooropgesteld doel niet blijkt te lukken. Daar wordt je enkel maar ongelukkig van, dus realistisch blijven, eigenlijk in alles wat je doet, is ontzettend belangrijk.

Let op je gezondheid en minder op de kilo’s

Het gewicht van een persoonlijk lijkt soms belangrijker dan zijn gezondheidstoestand. Misschien wordt het wel eens tijd om hier even bij stil te staan. Sommige personen zijn namelijk beter af met wat extra kilo’s, wanneer hun gezondheidsmeter aangeeft dat ze perfect gezond zijn. Laat ons focussen op de gezondheidstoestand en minder op het aantal kilo’s dat de weegschaal aangeeft.

Bekijk het leven door een positieve bril

Het laatste voornemen, en daarom niet minder belangrijk, is dat we het nieuwe jaar positief moeten instappen. Alles is zoveel mooier en leuker wanneer we positief zijn. Dit is niet enkel belangrijk voor onze gemoedstoestand, maar ook ons lichaam zal zich beter voelen. Weg met negatieve gedachtes, vanaf nu probeer je te focussen op wat echt belangrijk is en probeer je je hoofd op ‘positief’ te zetten.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content