5 geniale manieren om je huishouden leuker te maken

Hoe hard we het soms ook proberen te ontkennen: af en toe duldt je huishouden simpelweg geen uitstel meer. Dankzij deze tips worden vervelende klusjes gelukkig plots gemakkelijker en zelfs leuk. Uitproberen maar!

Doe de Roomba

Ook al besef je het misschien niet, de kans is behoorlijk groot dat je de Roomba al kent, en wel van dit filmpje:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ik besloot de iRobot Roomba 870 wél te gebruiken zoals het hoort – mijn enige huisdier Louis de kanarie zag het nut van op het toestel te gaan zitten niet in – en het moet gezegd: mijn huis is nog nooit zo netjes geweest. Met wat poepsimpel instelwerk kan je de robot zo programmeren dat je huis kraaknet gestofzuigd is tegen de tijd dat je thuiskomt van het werk. Het enige dat jij zelf moet doen, is de opvangbak leegmaken en zelfs dat vergt niet veel inspanning. Kortom: de Roomba is een droom. De enige minpunten die ik kan bedenken, zijn het helse lawaai – maar mits wat slim instelwerk hoef je dat natuurlijk niet te horen – en de prijs. Met zijn 649,99 euro blijft dit hemelse apparaat helaas een privilege voor wie eigenlijk ook al een poetshulp kan betalen. En toch, en toch. Als je er dit bedrag voor over hebt, zal de Roomba je huishouden aanzienlijk leuker maken.

Op grootmoeders wijze

Starwax the Fabulous is een lijn onderhoudsproducten uit grootmoeders tijd met een frisse vintage look. Bruine zeep, antiekwas, kristalsoda en zuiveringszout: wij kennen het niet meer, maar met Starwax kan je ze dus herontdekken. Maken ze het huishouden gemakkelijker? Nee, want het blijft poetsen, after all. Maar dat doe je hiermee wél in stijl en de verpakking zal je minstens een glimlach ontlokken. Poetsen met een lach op je gezicht: wat wil je nog meer?

5 geniale manieren om je huishouden leuker te maken
© Starwax

Pippi Langkous style

5 geniale manieren om je huishouden leuker te maken
© flying tiger

Herinner je je nog die scène waarin Pippi Langkous op geheel eigen wijze haar vloer onder handen neemt door sponzen onder haar voeten te binden en er vervolgens op los te sliden? Dat kan jij ook, want de ontwerpers bij Flying Tiger hebben duidelijk afgekeken van Astrid Lindgren. En deze sloefjes liggen er nog eens aan een meeneemprijs (€ 3) ook.

Afleiding is the key

Gsm- of tablethouders bestaan er in alle soorten en maten, strak of speels, zoals deze.
Gsm- of tablethouders bestaan er in alle soorten en maten, strak of speels, zoals deze.© Point Virgule. 35,95 euro bij Galeria Inno

Hersendood werk als sokken sorteren of de afwas doen kan wel leuk zijn als je even alleen wil zijn met je gedachten, maar wie niet zoveel ziet in therapeutische bezigheidstherapie kan wel wat afleiding gebruiken tijdens die monotone werkjes. Eén advies: schaf je een tablet- of gsm-houder aan en stream erop los. “Nee, ik ben niet aan het bingewatchen, ik doe gewoon het huishouden!”

Bestel een hulplijn

Je lakens vervangen: wat een rotklus. Als je het op je eentje moet doen, ben je er lang mee bezig en (minstens) de helft van de tijd zit je donsdeken helemaal verkeerd. We kennen allemaal de truc om zelf mee in het dekbed te kruipen om je ervan te vergewissen dat je dons juist blijft zitten, maar helemaal ideaal is die ook niet. Geen probleem! Er zijn verschillende ingenieuze systemen op de markt met allemaal één gemeenschappelijk punt: hun praktische reclamefilmpjes.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

T-shirts opplooien in een wip

Hoewel de verleiding soms erg groot is, wil je je T-shirts en hemden liever niet op een hoopje in je kleerkast zwieren. Gelukkig is er ook voor dit first world problem een geniale oplossing! De flip en fold maakt van kleren opvouwen een heerlijk karweitje. Flip flip, fold fold en klaar! Overdreven perfectionisten zullen ook knorren van plezier, want je kleren zullen nog nooit zo netjes op een stapel hebben gelegen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content