28-jarige doctoraatsstudent uitgeroepen tot Mister Gay Vlaanderen

© Belga

In AMUZ, de voormalige Sint-Augustinuskerk in de Antwerpse Kammenstraat, is de 28-jarige doctoraatsstudent Willem Joris verkozen tot de tweede Mister Gay Vlaanderen.

Joris, een Leuvenaar, is het komende jaar ambassadeur-woordvoerder van de holebigemeenschap én van de vzw ‘Help Mij’, die zich inzet om het taboe rond depressie te doorbreken. Hij zal bovendien Vlaanderen vertegenwoordigen op de Mr. Gay Europe & World verkiezing.

Organisatoren Bram Bierkens en Ivan Denis stampten het initiatief vorig jaar uit de grond omdat “er al zoveel schoonheids- of andere verkiezingen in Vlaanderen bestaan, waarbij aan elke doelgroep leek te zijn gedacht behalve de gay mannen”.

De eerste winnaar werd de 34-jarige verzekeringsagent Tom Goris, die verkozen werd door een jury met daarin onder meer Pascal Smet, toenmalig (en momenteel uittredend) Vlaams minister van Gelijke Kansen.

De Wever en Urbanus in de jury

Dit jaar stelden 70 mannen zich kandidaat, waarvan er na een preselectie dit voorjaar in Gent 12 overbleven voor de finale. In de jury zaten onder meer Bart De Wever, Urbanus, Wendy Van Wanten

en Andrea Croonenberghs.

Zij moesten de kandidaten quoteren op hun looks, maar toch vooral inhoud. De deelnemers moesten immers onder meer een vragenlijst van holebikoepel Cavaria invullen, een T-shirt met een persoonlijke boodschap ontwerpen en een kunstwerk maken. Het publiek, dat de voorbije maanden online zijn stem kon uitbrengen, kon overigens voor de helft mee beslissen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content