20 Miljoen Kilometer wandelen en fietsen in Brussel

© Diego Franssen

Na de Bike Experience ging in Brussel een nieuw initiatief van start om fietsen (en wandelen) aan te moedigen.

Samen twintig miljoen kilometer minder afleggen met de auto: dat is de uitdaging die Mobiel Brussel elke inwoner van de hoofdstad dezer dagen voor de voeten gooit.

Na de Bike Experience lanceert Brussel met dit project een nieuw idee om fietsen en wandelen in onze hoofdstad aan te moedigen. Als bestuursorgaan van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werkt Mobiel Brussel de mobiliteitsstrategie voor de stad uit. Eerder lanceerde Mobiel Brussel het mobiliteitsplan IRIS2. Dat ambieert tegen 2018 twintig procent minder autoverkeer in het gewest ten opzichte van 2001.

“Hou van mijn stad”

Deelnemers schrijven zich online in of downloaden de applicatie voor hun smartphone, en geven zelf de afstanden in die ze te voet of met de fiets aflegden. Elke geregistreerde kilometer wordt van het einddoel – twintig miljoen kilometer – afgetrokken. Alle lopers van de laatste 20 kilometer door Brussel hebben hun steentje alvast bijgedragen: alle prestaties werden van de 20 miljoen te overbruggen kilometer getrokken.

Peter van het project is Brusselaar en fervent fietser Jamal Boukhriss, bekend van onder meer De Ronde en Code 37. “Ik hou van mijn stad, het is voor mij ook de mooiste stad ter wereld”, zegt Boukhriss. “Ik vind het alleen jammer dat het verkeer er altijd zo druk is. Maar ik ben er zeker van dat we allemaal een stuk meer kunnen stappen en fietsen in Brussel.”

Inge Pelemans

De 20 Miljoen Kilometer van Brussel loopt nog tot 22 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content