15-jarige jongen over speech van Emma Watson: ‘Feminisme is het omgekeerde van mannenhaat’

De 15-jarige Ed Holtom schreef een brief naar de Sunday Telegraph over de speech die Emma Watson gaf over gendergelijkheid. Hij is het volmondig eens met de actrice en vindt het teleurstellend dat zijn klasgenoten zo weinig lijken te weten over dit onderwerp.

De 15-jarige Ed Holtom schreef een brief naar de Sunday Telegraph over de speech die Emma Watson gaf over gendergelijkheid. Hij is het volmondig eens met de actrice en vindt het teleurstellend dat zijn klasgenoten zo weinig lijken te weten over dit onderwerp.‘Zes maanden geleden werd ik aangesteld en sindsdien heb ik heel veel gepraat over feminisme. Hoe meer ik over het onderwerp sprak, hoe meer ik te weten kwam dat het vechten voor vrouwenrechten voor velen gelijk staat aan het haten van mannen’, zei Watson in haar speech. In een brief, die werd gepubliceerd in de Sunday Telegraph, reageert een 15-jarige middelbare scholier op deze uitspraken. Hij sluit zich aan bij de mening van Emma Watson en roept op tot meer gelijkheid tussen de seksen.

Onwetendheid bij jongens

‘Ik was teleurgesteld toen ik ontdekte hoe onwetend mijn klasgenoten (ik ga naar een school met enkel jongens in Hertfordshire) zijn als het gaat om gendergelijkheid,’ schrijft de jonge feminist in zijn brief.

Laat je niet in een hokje duwen

Hij besluit zijn betoog met de volgende, wijze woorden: ‘We moeten stoppen met elkaar te dwingen om te behoren tot een stereotype. We voelen ons hierdoor immers al te vaak onderdrukt en verliezen de mogelijkheid om onszelf uit te drukken. We moeten dus stoppen met geven om gender, om de seksuele voorkeur van andere mensen, in welke mate mensen passen in een bepaald stereotype en in welke mate we er zelf in thuishoren. En bovenal mogen we ons niet laten definiëren door gender.’

Lees de gepubliceerde brief in de afbeelding bovenaan. Buzzfeed contacteerde Ed, die hen zijn volledige brief toestuurde. Lees deze versie hier. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content