10 tips voor een geslaagde eerste date

© Thinkstock

Om de eerste date te overleven zonder klamme handjes en gênante stiltes geven relatie-experten van het bureau Berkeley International tien tips die je niet uit het oog mag verliezen.

Om de eerste date te overleven zonder klamme handjes en gênante stiltes geven relatie-experten van het bureau Berkeley International tien tips die je niet uit het oog mag verliezen.

1. Vermijd het sturen van vele mails en berichtjes op voorhand Een beetje mysterie kan geen kwaad. Je hoeft echt niet alles op voorhand te weten. De eerste date is net het moment om het verhaal van de andere te achterhalen.
2. Doe geen Google-research over je date Deze zoektocht brengt je alleen losse informatie en foto’s zonder context. Vooroordelen zijn snel gemaakt als je de achtergrond niet kent.

3. De man stelt de plek van afspraak voor, na overleg met zijn date Kies voor neutraal terrein. Ga dus niet naar één van jullie favoriete bars, zodat je niet meteen een bekende tegen het lijf loopt. Zoniet, dan ga je de hele avond met een ongemakkelijk gevoel zitten.

4. Zoek een plek die de opties openlaat Kies een plek uit waar je kunt aperitieven en, als de date meevalt, een hapje kunt eten. Spreek eerst af om een drankje te drinken. Als de avond een schot in de roos is, kan je die gewoon verderzetten aan tafel met lekker eten.

5. Laat je onrealistische verwachtingen thuis Ga zonder verwachtingen op stap. Maak er gewoon een leuke avond van.

6. Hou het gesprek positief en luchtig De zwaarwichtige gesprekken hoef je niet te voeren tijdens een eerste date. Vertel een leuke anekdote, vertel iets over je dag of welke reis je laatst maakte.

7. Niet vergeten vragen te stellen
Blijf niet doordrammen over jezelf, maar toon interesse voor de andere. Durf doorvragen als de andere iets vertelt, zo vind je misschien een wederzijdse interesse.

8. Stel voor om de rekening samen te betalen Hoewel wordt aangenomen dat de man de rekening betaalt na de eerste date, is het toch aangewezen dat de vrouw voorstelt om de rekening te delen.

9. Stuur een sms’je na de eerste date Eerst en vooral om de andere te bedanken voor een leuke avond. Zelfs al draait het op niets uit, dan ben je toch respectvol ten opzichte van de ander. Als je geen vervolg ziet zitten, laat dit dan duidelijk en constructief weten.

10. Schrijf de ander niet te snel af Als je een leuke avond had, maar niet weggeblazen werd, kan de sympathie wel in de loop van de tijd groeien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content