10 lekkere eetwinkels in West-Vlaanderen

© Michel Vaerewijck

West-Vlaanderen telt niet alleen de meeste toprestaurants van België maar ook excellente eetwinkels. We presenteren er tien.

West-Vlaanderen heeft alles om van het leven een feest te maken: lekkers uit de zee en van het land. De kustprovincie telt niet alleen de meeste toprestaurants van België maar ook excellente eetwinkels. We presenteren er tien.

West-Vlaanderen is het belangrijkste landbouwproductiegebied van ons land en de zee levert alles waar visliefhebbers kunnen van dromen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de beste restaurants van het land hier in veelvoud te vinden zijn en dat de beste producten ook afkomstig zijn uit West-Vlaanderen. De rijkdom is groot, het aanbod gevarieerd en overweldigend. In het Brugse Ommeland verkoopt hoeveslagerij Bonne (Damme) vlees aan de beste restaurants, bij Serelly’s in Aarsele draait men artisanaal roomijs, kaasmeester Van de Walle uit Tielt creëerde de Wallenaer Kaas met het Tieltse stadsbier Halleschelle en bij Urthel (Ruiselede) brouwt een vrouwelijke brouwmeester.

Aan de kust is er de Zoete Polder (Knokke) waar men kersenconfituur en kersenbier maakt, slagerij Dierendonck (Sint-Idesbald) als beste ambachtsman en kweker van het West-Vlaams rood rund, Hoeve Hazegras in de nabijheid van ’t Zwin voor ambachtelijk ijs en Deschildre in Oostende waar je bloeling, boerenhesp en hoofdvlees koopt.

In de Leiestreek haal je zelfgemaakte hazelnootpasta bij ’t Karakske en het beste gebak bij Goegebeur (beide in Roeselare), voor koffie moet je bij de artisanale branderij Van Den Poel zijn in Sint-Baafs-Vijve.

In de Westhoek geniet je van streekspecialiteiten als Potje Paté, Alveringems witje (jenever), hoppepaté van slager Sohier in Poperinge, hopjenever en houblonesse-confituur, rabarberwijn van ’t Warandehof in Gijverinkhove, het vermaarde Keiems Witje van bioboerderij ’t Dischof (Keiem/Diksmuide), lukken van Destrooper, Poperingse Mazarinetaart van banketbakkerij Sansen en biobier van bij De Plukker uit Poperinge.

Om het rijke aanbod uit West-Vlaanderen te illustreren kozen wij tien bijzondere adresjes. Klik hieronder op onze selectie.

Salon Servaas Van Mullem (Brugge): De beste koffiekoeken

Mostaard Wostyn (Torhout): Authentieke mosterd

Haspeslagh (oostende): Superieure kazen

Mylle (Kortrijk): Kortrijkse bil

Seagull-Appetit (Brugge): Gerookte sprot

The Chocolate Line (Brugge): Inventieve shock-o-latier

Bakkerij De Knock (Oostkamp): Dé broodspecialist

Mare Nostrum (Koksijde/Sint-Idesbald): Dagverse vis

Boerenmarkt Tielt: Vers van het land

Vercruysse (Kortrijk): Voor chocoholics

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content