1 Belgisch kind per klas groeit op zonder liefdevolle ouderlijke zorg

© .

1 kind op 10 wereldwijd groeit op zonder de zorg van een ouder. In België is dat 1 kind op 25. Daarom lanceert SOS Kinderdorpen wereldwijd de campagne “Geen enkel kind mag alleen opgroeien”.

Wereldwijd groeien 220 miljoen kinderen op zonder de liefdevolle zorg van minstens een ouder. In België zijn dat er 94.600, ofwel een kind per klas. De organisatie vermoedt zelfs dat het aantal in haar eigen schatting vermoedelijk lager ligt dan de werkelijkheid. Met liefdevolle zorg bedoelt SOS Kinderdorpen drie zaken: de onvoorwaardelijke zorg van minstens één ouder, een thuis die de fysieke en emotionele veiligheid van een kind garandeert en voldoende toegang tot voeding, onderwijs en huisvesting.

“Als één van die drie ontbreekt”, zegt Hilde Boeykens, directrice van SOS Kinderdorpen, “heeft dat verregaande gevolgen voor de fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling. Dat is een last die kinderen voor de rest van hun leven als een rugzak met zich meedragen. Hoe ernstiger de situatie, hoe zwaarder die rugzak.”

Onder het motto ‘Geen enkel kind mag alleen opgroeien’, biedt de organisatie in België en wereldwijd een warme thuis aan voor kinderen die er alleen voor staan. Maar SOS Kinderdorpen vraagt tijdens de komende campagne aan iédereen om deze kinderen niet alleen te laten staan. Iedereen, dat zijn overheden, bedrijven, ouders en iedere persoon in een positie om te helpen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content