Culinair Chef-kok Vincent Florizoone van restaurant Edison: 'De hele wereld weet dat wij de beste bieren hebben, behalve de Belgen zelf'
Culinair Culinair Uit een ander vaatje getapt: een biersommelier over alcoholvrij bier Alcoholvrije bieren schieten als paddenstoelen uit de grond. Kan je die je met smaak kan drinken, en niet alleen omdat het moet? En bier zonder alcohol, is dat nog bier? "Officiéél wel," dixit biersommelier Sofie Vanrafelghem.
Culinair Culinair Bourgondisch België: Waarom ook bier zijn plaats verdient op uw feesttafel Zowat alle Belgen drinken wel eens graag een frisse pint, maar wanneer het gaat over de feesten grijpen we toch nog steeds massaal naar champagne of wijn. Dat ook bier perfect kan harmoniëren met een gastronomisch diner, bewijst Bapas met dit feestelijk menu.
Culinair Culinair Officieel: Belgische biercultuur erkend als immaterieel cultureel erfgoed van Unesco De Belgische biercultuur is opgenomen op de lijst met immaterieel cultureel erfgoed van de Unesco. Dat heeft een speciaal comité beslist tijdens een vergadering in Ethiopië.
Culinair Culinair Drie feestelijke cocktails met fruitbier Wie tijdens de apero het fruitbier Liefmans Fruitesse onder handen wil nemen, kan aan de slag met de feestelijk cocktailrecepten van Margaux Smet, de jonge bartender van cocktailbar Sips in Antwerpen.
Culinair Culinair Belgische bieren en kaas: een perfect huwelijk Elke kaas verdient zijn specifiek drankje. Wie opteert voor een bijhorend Belgisch biertje, verwent zijn papillen. Samen maken ze het smakenspectrum compleet. Enkele tips voor een gracieus bier- en kaasbuffet.
Culinair Culinair Deze glazen versterken de smaakbeleving van je bier Je zou verwachten dat wij, als Belgen, met deze speciale bierglazen op de markt zouden zijn gekomen maar helaas: ze zijn van Amerikaanse makelij.
Culinair Culinair Waarom bier bij foodpairing (minstens) even goed werkt als wijn Bij een visgerecht hoort witte wijn en bij vlees een stevige rode variant? Correct, maar ook niet bijster origineel. Wij werden uitgenodigd bij bierkenner Gert De Coorde en zijn alvast gewonnen voor meer bier aan tafel.
Culinair Culinair Kriek aan tafel: zo combineer je het Wijn heeft al een sterke reputatie aan de tafel, maar wist je dat ook bier het prima doet bij eten? Zelfs een zuur-zoet bier als kriek verdient er een plekje. Hoe? Dat leest u hier.