Culinair Culinair Van dressing tot auberginespread: de vele gezichten van smaakmaker tahin Volgens sommigen is tahin verslavend, maar mocht dat zo zijn, dan is het een gezonde verslaving. Sesam open u, dus.
Review | Culinair Review | Culinair Pop-up fishbar Ma mère du nord: zeelekkers met West-Vlaamse schwung op je bord getoverd
Review | Restaurantreviews Review | Restaurantreviews Bistro Philippe in Alken: slim bedachte gerechten barstensvol smaak Onze recensent ging proeven wat Bistro Philippe te bieden heeft.
Culinair Culinair Umami in een glas: sake voor beginners Dat het Japans is, dat weten we. Maar hoe sake gemaakt wordt, of zelfs maar hoe het hoort te smaken, is niet voor iedereen duidelijk. Een korte inleiding tot sake.
Culinair Culinair Den Dorsvlegel in Sint-Niklaas: overtuigd vleesrestaurant met liefde voor het product In dit gezellige vleesrestaurant werd de stiel voor vleesrijping overgedragen van vader op zoon. (***)
Culinair Culinair Hoeveel 'aardappel' zit er nog in een zoete aardappel? De zoete aardappel is alomtegenwoordig, maar is die naam niet ietwat misleidend?
Culinair Culinair Heerlijke Tibetaanse keuken bij kleurrijk eetcafé Kunthun 2 in Berchem In het traditioneel Tibetaanse eetcafé Kunthun 2 serveren ze een vloedgolf van indrukken en aroma's in een ongedwongen sfeer. (****)
Culinair Culinair De eerlijke keuken en fijne sfeer maakt van restaurant Obstakel in Opwijk een unieke plek Je moet het maar durven. Na bijna drie decennia de deuren van je succesvolle café sluiten om er een restaurant te openen onder dezelfde naam. Voor Guy Van Waeyenberge en Heidi Claeys was het een logische stap. ***
Culinair Culinair Vergeten eten: de Belgische keuken is meer dan stoofvlees Op de menukaart van de betere brasserie vind je alle Belgische klassiekers: vol-au-vent, steak tartaar, tomaat-garnaal en stoofvlees. Maar onze nationale keuken is veel meer dan dat, al dreigen we dat soms te vergeten. Een duik in ons culinaire verleden.
Restaurantreviews Restaurantreviews NIC's: oldskool fine dining in het groene hart van het Hageland Restaurant NIC's prijst zichzelf aan als een 'ontspannende totaalervaring in gastvrijheid en gastronomie' in het groene hart van het Hageland. De lat hoog leggen is altijd een goed teken.
Culinair Culinair Stijlvolle buurtbistro ZIN in Edegem serveert Frans-Belgische keuken met exotische accenten Bistro ZIN in Edegem tovert kwaliteitvolle gerechten op tafel in een warm en gezellig interieur.
Culinair Culinair Dagen zonder alcohol: de beste drankjes voor Tournée Minérale Er brouwt wat in de non-alcoholwereld. Nu Tournée Minérale er weer aankomt, probeerden wij bieren, wijnen en spirits uit waar je nooit dronken van wordt.
Culinair Culinair Bachten De Leie in Zulte: sappige vleesklassiekers in restaurant met open grill Omdat zijn selectie voor de Bocuse d'Or, het officieuze WK koken, niet kon verzilverd worden vanwege covid, besloot Louis Wauters zich te richten op een eigen zaak. (***)
Culinair Culinair Frasca in Elsene: een bruisende bistro met de gezellige wanorde van een Italiaans restaurant Verwacht je bij Frasca aan een Italiaanse volkskeuken met dagverse en authentieke ingrediënten. (***)
Restaurantreviews Restaurantreviews The Finch in Antwerpen: een sfeervolle plek waar shared plates én fusionkeuken werken Bij The Finch smul je van gebalanceerde en hapklare fusion. ***
Restaurantreviews Restaurantreviews Bistro Bink in Turnhout: nog iets te veel vorm en wat te weinig inhoud In deze bistro 2.0. focussen ze op intercontinentale toetsen.
Culinair Culinair Einde van de machochef: waarom schelden als kok anno 2021 passé is Scheldend en roepend, kleinerend en neerbuigend tegen zijn personeel, een bord dat door de keuken vliegt als het even tegenzit: geen archetype zo hardnekkig als dat van de machochef. Maar klopt dat beeld nog?
Culinair Culinair Bang van natuurwijn? Wilde wijnen kun je leren appreciëren Natuurlijke wijn is here to stay, maar wat als die funky smaken niet helemaal je ding zijn? Geen nood, niet alle wilde wijnen smaken even speciaal en je kunt ze bovendien leren appreciëren.
Culinair Culinair Restaurant De drie ridders presenteert streekproducten met gastronomisch schwung De swingende keuken van De drie ridders contrasteert perfect met het authentieke interieur. Een wonderlijke plek voor onze recensent.
Culinair Culinair Van authentiek Libanees tot pittige currypasta: vier smakelijke eetadresjes Het is zover: de restaurants zijn weer open. Waar is het goed tafelen? En wat zijn de beste nieuwkomers? Een greep uit het overheerlijke aanbod.
Culinair Culinair Van Israëlische soulfood tot belegde frietjes: drie speciale afhaaladressen De terrassen zijn weer open, maar takeaway blijft gelukkig op veel plaatsen een mogelijkheid. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Van Griekse filodeegtaartjes tot zuurdesempizza: drie hartige takeawayadressen De terrassen zijn weer open, maar ook takeaway blijft gelukkig op veel plaatsen een mogelijkheid. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Van pittige woks tot Japanse snacks: drie verrassende takeawayadressen De terrassen zijn weer open, maar takeaway blijft gelukkig op veel plaatsen een mogelijkheid. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Van Mechelse koekoek tot huisgemaakte kimchi: drie speciale afhaaladresjes Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Van zuurdesempizza tot kreeftkroketjes: drie verrukkelijke takeawayadresjes Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je op weekend.be
Culinair Culinair Van vegan cheese tot Tibetaanse gerechten: vier interessante takeawayadressen Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Van Malaysian Seafood tot Koreaanse kimchi: vier exotische takeawayadressen Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je op weekend.be
Restaurantreviews Restaurantreviews Van artisanale pizza tot een dampende gehaktschotel met prei: vier heerlijke takeawayadressen Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Restaurantreviews Restaurantreviews Van bitterzoete negroni tot Indiase lekkernijen: drie takeawayadresjes Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je op weekend.be.
Culinair Culinair Van spicy oesters tot vol-au-vent deluxe: 4 speciale adresjes voor take-away Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod.
Culinair Culinair Van bistroklassiekers tot grootmoeders keuken: vier verrassende takeawayadressen Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Restaurantreviews Restaurantreviews Van cashewburrata tot kruidige ratatouille: een heerlijke greep uit het afhaalaanbod Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Vier adressen waar onze redactie graag aan tafel schuift.
Restaurantreviews Restaurantreviews Funky wines and nasty food: hippe wijnbar Rebel serveert heerlijke simpele gerechtjes Voor eigentijdse tapa's en smakelijke natuurwijnen moet je bij Rebel in Elsene zijn. (***)
Restaurantreviews Restaurantreviews Welkom bij John Dory in Gent: vis voor gevorderden en beginners Visrestaurant John Dory vertoont, ondanks de prachtige setting en juiste bediening, twee gezichten, volgens culinair recensent Yannick Vermeire. (**)