Culinair Culinair De smaakbom van de cocktailwereld: wat zijn bitters en welke horen thuis in je drankenkast? Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: bitters, de explosieve smaakmakers voor cocktails.
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants Eten in de brouwerij: bij deze 6 adressen krijg je een lekkere hap naast de tap Geïnspireerd door wat er in de Verenigde Staten, Italië of Scandinavië gebeurt, bieden steeds meer Belgische microbrouwerijen ook iets te eten aan. Onze selectie.
Culinair Culinair De comeback van rum: 4 flessen van de sterkedrank geproefd en gekeurd Onze expert in all things spirited nipt van de nieuwste trends, wars van vooringenomen ideeën. Deze week proeft hij rum, een eeuwenoude sterkedrank die vandaag een nieuw, hip publiek aanspreekt.
Culinair Culinair Huiswijn zonder hoofdpijn: 9 restaurants waar je zorgeloos vin du patron bestelt In deze restaurants en cafés kun je rustig huiswijn bestellen zonder je achteraf te verslikken.
Culinair Culinair Zoet genoeg en even lekker? 4 alternatieve cola's onder de loep Onze drankexpert in all things liquid nipt van de nieuwste trends, wars van vooringenomen ideeën. Deze week nemen we alternatieve cola’s onder de loep, die een alternatief willen bieden voor de beroemde Amerikaanse frisdrank.
Culinair Culinair Huiswijn, brolwijn? Deze restauranthouders herstellen het vertrouwen in vin du patron Ondanks zijn bewogen geschiedenis houdt de huiswijn koppig stand. In financieel moeilijke tijden heeft een goede vin du patron dan ook alleen maar voordelen. Voor de klant omdat hij niet te diep in de beugel moet tasten, voor de restaurateur omdat hij zijn betrouwbaarheid ermee kan bewijzen. Tijd om deze drank van zijn negatieve imago te bevrijden.
Culinair Culinair Weinig alcohol, veel smaak: saisonbieren voorgeproefd Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends en schenkt klare wijn. Deze week waagt hij zich aan saisonbieren, die ’s winters gebrouwen worden en een wereld aan intrigerende smaken openen.
Culinair Culinair Topsommeliers over de opkomst van soft pairings: 'Het alcoholvrije aanbod is in de meeste gevallen armzalig' Dry January en Tournée Minérale liggen intussen achter ons, maar soft pairing blijft een vaste waarde. Deze kunst van het alcoholvrij mixen trekt een duidelijke lijn tussen heden en verleden.
Culinair Culinair Gastronomie zonder kater: 16 restaurants met de beste alcoholvrije pairings Of je nu bob wil blijven, een alcoholvrije maand inlast of uit gezondheidsoverwegingen aan onthouding doet, er zijn redenen zat om op restaurant voor een soft pairing te kiezen. Gelukkig hoeft die tegenwoordig niet enkel uit limonades en vruchtensappen te bestaan. In deze zestien restaurants hebben ze alcoholvrije pairings tot een kunst verheven.
Culinair Culinair Pittig met prik: dit gingerbeer wil je in huis halen Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends en schenkt klare wijn. Deze week: gingerbeer, dat onlangs in het vizier kwam bij de cocktailkenner.
Culinair Culinair Mexicaanse magie in een glas: onze kenner kiest de beste mescal Onze expert in all things spirited nipt van de nieuwste trends, wars van vooringenomen ideeën. Deze week nemen we mescal onder de loep, een verbazingwekkend distillaat van de agaveplant.
Culinair Culinair Appeltje voor de dorst: de beste appelsappen van Belgische bodem Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends en schenkt klare wijn. Deze week: geen alcohol maar appelsap, een onderschat streekproduct.
Culinair Culinair Van Grevelingen Creuse tot Zeeuwse platte: een kleine selectie oesters op de proefbank Alle oesters zijn gelijk? Niets is minder waar. Het tweekleppige weekdier is onontkoombaar tijdens de eindejaarsfeesten en verdient dan ook onze bijzondere aandacht. Een kleine selectie ligt op onze proefbank, zonder peper of citroen.
Culinair Culinair Domaine du Chant d'Eole produceert mousserende wijn: 'Wij willen de grootste wijngaard van België worden' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.Wie: Domaine du Chant d’EoleSpecialiteit: mousserende wijn volgens de traditionele methodeWaar: Quévy, sinds 2015
Culinair Culinair Bottarga als smaakmaker: enkele tips voor optimaal gebruik van deze oranje kaviaar Bottarga of poutargue is een specialiteit van het Middellandse Zeegebied en verrijkt de keuken met subtiele jodium- toetsen. Enkele tips voor een optimaal gebruik van deze oranje kaviaar.
culinair culinair De smaak van het Midden-Oosten: wat kan je allemaal doen met het kruid sumak? Sinds de Midden-Oosterse keuken en zijn boegbeeld Ottolenghi onze keukens veroverden is het sumak hier en sumak daar. Maar wat is dit kruid?
culinair culinair Urban Fish Farm & Market keek de kunst af in Japan: 'Vis wordt beter als hij gerijpt is' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
culinair culinair Koffie als smaakmaker: enkele slimme tips voor een verrassend effect Koffie speelt een steeds belangrijker rol als smaakmaker in de keuken. Enkele slimme tips voor een verrassend effect.
culinair culinair Korean craze: wat maakt K-food zo populair? De Koreaanse keuken – friszuur, behoorlijk pikant en met een obligate jang-toets – is de opkomende Aziatische keuken bij uitstek. Wat maakt K-food zo populair?
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants New kids on the block: 13 gloednieuwe restaurants om uit te proberen Het is verleidelijk om altijd naar hetzelfde adres te trekken, maar het is slimmer om je smaakpapillen af en toe eens te laten verrassen door new kids on the block.
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants Fantastisch Aziatisch: 13 excellente oosterse eetplekken Van een Japans restaurant met een lange geschiedenis tot Koreaanse nieuwkomers: hier eet je authentiek oosters. En soms maakt een norse gastvrouw het plaatje af.
culinair culinair 12 restaurants waar je terecht kan voor een lekkere en snelle hap Ook een snelle hap kan verfijnd zijn. Van een subtiele kaaskroket tot de toast die je nooit meer vergeet.
Culinair Culinair Hier schuiven de koks zelf aan tafel: 11 restauranttips Als koken voor anderen je vak is, ben je dubbel zo kieskeurig wanneer je zelf uit eten gaat. Restaurants waar chefs zelf graag klant zijn.
culinair culinair Groen(t)e gerechten: 13 adressen met groenten op hoog niveau Het vegetarisme is al een tijd zijn geitenwollen sokken kwijt. Deze restaurants tillen groenten naar een nog hoger niveau.
culinair culinair Vaste waarden: 13 restaurants waar ervaren koks de plak zwaaien Ze leerden het vak bij absolute toppers of hadden eerder al een ander succesvol restaurant. Hier schuif je vol vertrouwen je voeten onder tafel.
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants Mooi zo: 13 restaurants met een oogstrelend interieur Natuurlijk is wat op je bord ligt het belangrijkst. Maar de restaurantervaring is nog leuker als het interieur je meevoert naar een wereld die je niet (meer) voor mogelijk hield.
Magazine Magazine Goed eten én goed slapen: 12 plekken die het beste van beide combineren Genieten, al dan niet met een glaasje, en achteraf niet meer naar huis hoeven rijden: ziedaar de hoogste vorm van culinaire verwennerij. Hier tafel én slaap je in stijl.
Culinair Culinair Hibiscus als smaakmaker: enkele slimme tips voor een verrassend effect Creatieve chefs verwerken steeds vaker hibiscusbloemen in hun gerechten. Maar hoe maak je nu het best gebruik van deze tropische plant? Enkele slimme tips voor een verrassend effect.
Culinair Culinair Brasserie à Vapeur: ambachtsman Jean-Louis Dits vertelt over de laatste stoombrouwerij ter wereld Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Zout een banale smaakmaker? Enkele simpele trucjes voor een wonderlijk effect Zout, ogenschijnlijk een banaal keukeningrediënt, kan voor wondere effecten zorgen. Enkele slimme trucjes.
Culinair Culinair Wat eet de chef? Een culinaire tocht langs verrassende adressen Nooit eerder waren er zo veel meningen over waar we wat moeten eten. Maar wie weet dat beter dan de chefs? Een culinaire tocht langs verrassende adressen.
Culinair Culinair De zevende dag: wat koken chefs op zondag? Wat doen chefs op zondag, als hun restaurant gesloten is? En wat schaft de pot in hun privékeuken? Ze herbronnen zich, vinden inspiratie, en dat doen ze elk op hun manier. Drie jonge talenten in hun zondagse doen.
Magazine Magazine Moustapha maakt Moussap als ode aan zijn oma: een pittig drankje op basis van hibiscusbloemen Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Fenomeen in bierland: het blikje is aan een revival bezig Onze drankexpert schenkt klare wijn… of bier. Deze week richt hij de spotlights op een boomend fenomeen: bier in blik.
Culinair Culinair Smaakmakers: hoe bereid je ingemaakte citroenen? Hoe bereid je ingemaakte citroenen? En hoe haal je het meeste uit die speciale, lichtzoete zuurgraad? Een gebruiksaanwijzing.
Culinair Culinair 100 procent Belgisch en geen verspilling: deze nieuwe ouderwetse slager maakt worsten met een visie Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Twee topchefs, één keuken: welkom bij rooftoprestaurant Table 58 aan het Atomium Een pop-uprestaurant op zijn Belgisch: bij Table 58 ga je voor een uitzonderlijke gastronomische ervaring én een uniek tête-à-tête met het Atomium. De twee topchefs achter deze rooftop zijn Nick Bril en Lionel Rigolet.
Culinair Culinair Shiitake: Japanse delicatesse in België gemaakt uit biobier en brood Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair 'Barrel aged': een steeds populairder begrip in de biersector Onze drankexpert buigt zich over de nieuwe trends en schenkt klare wijn. Alleen gaat het deze week niet over wijn, maar over houtgerijpte bier.
Culinair Culinair Waarom gist niet alleen nuttig is om brood te bakken en alcohol te maken Gist is eeuwenoud en heeft een smakenstamboom om u tegen te zeggen.
Culinair Culinair Berkensap van de tap: een verkwikkend en zuiverend lente-elixer Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Dol op dolcetto: waarom deze wijn het proeven waard is Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: wijnen van dolcetto.
Culinair Culinair Eddy Buchet, slager en rookspecialist: 'Veel slagers zijn bijna traiteurs geworden. Dat is niet hun vak' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Authentieke Mexicaanse tortilla's: 'Voor Mexicanen even belangrijk als boterhammen voor Belgen' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Boer Jérôme kweekt, slacht en verwerkt Mirthys-vleesduiven: 'Het is allemaal handwerk' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Van salie tot kombu: 15 tips voor de betere smaakinjectie Sinds de pandemie weten we beter dan ooit hoe belangrijk smaak is. Chefs, schrijvers en andere deskundigen geven tips voor extra smaaksensatie.
Culinair Culinair Lekker nieuw: verse culinaire adressen met een trendy concept De restaurantsector lamgeslagen door corona? Echt niet. De gezondheidscrisis berokkende sommige zaken schade of bracht ze ten val, maar bood andere de kans om zichzelf (her)uit te vinden. Nieuwe concepten, nieuwe adressen en nieuwe gezichten dus.
Culinair Culinair Insecten als ontbijt: Kriket brengt granola met krekels op de markt Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Recepten Recepten Van een beetje spicy tot extra heet: 3 pikante cocktailrecepten Foodies zijn in de ban van hete pepers. Geen wonder dat ook mixologen door hun enthousiasme zijn aangestoken. Drie bartenders delen een pikant cocktailrecept.
Culinair Culinair Biologische Pastis Ardent, gemaakt in België: 'Het was meteen een succes' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.