Human Interest Human Interest Een gans jaar je zin doen en dan één week detoxen? Helaas werkt het zo niet Bij het begin van elk jaar draaien de algoritmes overuren om je via sociale media en advertenties te bestoken met detoxkuren, sapvasten en andere - liefst zo extreem mogelijke - regimes die je zullen doen blaken van gezondheid en levenslust. Wat is de zin en onzin van het idee van 'ontgiften'? En waarom zijn we er zo op uit om onszelf van binnenuit te zuiveren?
Restaurantreviews Restaurantreviews Van streetfood tot gastronomie: vier verrassende adresjes voor takeaway Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Op elk potje past een dekseltje: van tinderdate tot pindakaasmakers Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Waarom restaurant Humus x Hortense niet onverdeeld blij is met zijn Groene Michelinster Een aparte quotering voor 'duurzame restaurants': een manier voor de Michelingids om relevant te blijven of een teken dat het instituut hopeloos verouderd is?
Culinair Culinair Geluk in bakjes: hoe corona de wereld van takeaway veranderde Terwijl vroeger vooral jongeren verantwoordelijk waren voor het stijgend aantal fietskoeriers, bestellen we nu met z'n allen, jong en oud, alleen en als gezin, massaal takeaway. Want geef toe: in barre quarantainetijden is zo'n smakelijke meeneemmaaltijd iets om naar uit te kijken. En de restaurants? Die komen steeds creatiever uit de hoek.
Culinair Culinair Van outdoor boerenmarkt tot pop-upbakkerij: vier topadresjes voor take-away Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je op weekend.be.
Culinair Culinair Van aperitief tot dessert: een kruidig feestmenu van vijf gangen Dit jaar vieren we anders, maar sowieso wel in stijl. We serveren je alvast graag dit verrassende menu om van te genieten in je bubbel.
Culinair Culinair De krokettentest: dit zijn de winnaars en verliezers uit het supermarktaanbod Omdat de kans groot is dat je deze feestdagen geen kroketten eet op restaurant, maar ze zelf frituurt, proefde onze restaurantrecensent Barbara Serulus het volledige supermarktaanbod aan kaas- en garnaalkroketten.
Culinair Culinair Feestelijk meegenomen: 14 afhaaladresjes voor een overheerlijk eindejaarsmenu Omdat niet iedereen een hele dag in de keuken staan het toppunt van voorpret vindt: een overzicht van plaatsen waar je dat feestmenu gewoon kunt afhalen. Je steunt er meteen de horeca mee.
Culinair Culinair Wildseizoen: twee toppoeliers duiken in de geschiedenis van hun vak Tijdens het wildseizoen ligt de vitrine van de poelier overvol. Wij spraken met twee toppoeliers die al drie generaties lang hun kennis in ere houden, en duiken in de geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat kip ooit het toppunt van luxe was?
Restaurantreviews Restaurantreviews Van topgastronomie tot troostmaaltijd: een greep uit het takeawayaanbod Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Vergeet dat dieet: 'Als je alles mag eten, verdwijnt de aantrekkingskracht van verboden voedsel' We laten ons collectief verleiden tot sapjeskuren, bannen koolhydraten en tellen dwangmatig elke zondige calorie die we doorslikken. Nochtans blijkt uit onderzoek dat we na een periode van intens diëten onvermijdelijk weer zwaarder worden. Gelukkig waait er een nieuwe wind: maak kennis met de antidieetbeweging, razend populair op Instagram.
Restaurantreviews Restaurantreviews Bordjes pure perfectie uit de frisse seizoenskeuken van Gastrobar Vonk Bij Gastrobar Vonk proef je van uitgekiende gerechten en mooie seizoensingrediënten in een ruime, rustige setting. (****)
Culinair Culinair Vergeet babi pangang: de authentieke Aziatische keuken herleeft Vergeet in olie gedrenkte loempia's en menukaarten met genummerde gerechten. De Aziatische keuken herleeft, geïnspireerde chefs openen interessante eetadressen. Gastronomische trends gaan er hand in hand met oosterse tradities. Ontdek het verhaal van drie Aziatische koks en maak hun toprecept klaar.
Culinair Culinair Kruidendistillaat Bôtan: een non-alcoholische drank als écht gezond alternatief Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal.
Restaurantreviews Restaurantreviews The Wan & Only in Gent: charmant eetcafé met gastronomisch verantwoorde dagschotels Eerlijke gerechten in een authentieke bruine kroeg bij The Wan & Only in Gent. (****)
Culinair Culinair Tijd voor ontbijt: 12 topadressen voor een heerlijke start van de dag Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van dag. Tips om de theorie in aangename praktijk om te zetten.
Culinair Culinair Trop bon: 12 topadressen om overheerlijk te tafelen Overheerlijke ingrediënten, meesterlijk bereid.
Restaurantreviews Restaurantreviews Wars van culinaire trends: 12 oldskool eetadresjes Recht in de roos: pure keukens waar producten schitteren in eenvoud.
Restaurantreviews Restaurantreviews Pittig en kruidig, casual of verfijnd: 13 heerlijke lunch- en brunchadressen Een heerlijke en betaalbare lunch? Ja, die bestaat.
Restaurantreviews Restaurantreviews Viva veggie: 13 adresjes om vegetarisch te smullen Want ook vleeseters genieten op tijd en stond van een vegetarische maaltijd.
Culinair Culinair Schafttijd: dit eet het restaurantpersoneel Er wordt hard gewerkt in restaurantkeukens, en dus moet er ook goed gegeten worden. Samen, ook, en elk restaurant heeft zo zijn eigen voorkeuren. Wij schoven vier keer mee aan.
Culinair Culinair Le Pristine in Antwerpen: een culinaire totaalbeleving op hoog niveau Het kosmopolitische Le Pristine is de nieuwste zaak van Sergio Herman. Onze recensente had een ietwat patserige keuken verwacht, maar niets bleek minder waar: 'Ik neem er mijn hoed voor af.' (****)
Restaurantreviews Restaurantreviews Verse, gezonde fastfood bij het veganistische Liu Lin in Brussel De Taiwanese roots van de zusjes Liu en Lin inspireren de veganistische menukaart. (***)
Culinair Culinair Met lange tanden: wat als je kind je gezonde maaltijd steeds aan de kant schuift? Gezonde voeding was nog nooit zo'n hot topic als nu. Geen wonder dat steeds meer ouders zich zorgen maken om hun moeilijke eters. Want wat als je kind zijn neus ophaalt voor die aanbevolen porties groenten en fruit?
Culinair Culinair Van aperitief tot dessert: 13 recepten voor een perfecte picknick En toen werd het zomer. Laat ons schalen vol lekkers maken, lachen en dansen tot diep in de nacht met wie ons lief is.
Restaurantreviews Restaurantreviews Verandering van spijs doet eten: deze restaurants pakken het de komende maanden anders aan De coronacrisis vergt ook van restaurants heel wat aanpassingen. Een selectie van enkele zaken die het deze zomer over een andere boeg gooien.
Culinair Culinair De Cosmopolitan voorbij: bartenders over de nieuwste cocktails onder de Belgische zon Het zijn rare tijden, zeker als je beseft dat de Pisang Ambon aan een opmars bezig is. Maar er zijn meer hippe zomerdrankjes. Bartenders over de nieuwste cocktails onder de Belgische zon.
Culinair Culinair De groene asperge: zoeter en toegankelijker dan zijn witte broertje Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal.
Culinair Culinair Geproefd en goedgekeurd: drie recepten uit Verweggistan Je hoeft de grens niet over om nieuwe smaken te leren kennen. Ook in ons land kun je het buitenland proeven. Wij verkennen drie internationale, opkomende keukens vanachter ons eigen fornuis.
Culinair Culinair De wereld na corona: wat met ons eten? Boodschappen doen, koken en eten krijgen een nieuw elan: de coronacrisis laat zich ook voelen op ons bord.
Culinair Culinair Van cocktails in een zakje tot graffiti-aubergines: 4 originele afhaaltips Bij de takeaway en de groenteboer valt er altijd wel iets nieuws te rapen.
Culinair Culinair De kookfilosofie van Nigel Slater: 'Ik wil ellenlange boodschappenlijstjes en winkelstress vermijden' In Groot-Brittannië is Nigel Slater een gerespecteerd, bekroond en vooral geliefd kookboekenschrijver. Zijn recepten zijn eenvoudig, de bijbehorende verhalen zijn troostend en zijn boeken geven je zin om dagenlang recepten uit te proberen.
Culinair Culinair Moeder en zoon maken ambachtelijke melkproducten: 'Mensen zijn echt op zoek naar het gezicht achter hun eten' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardeense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal. Deze week: de Melkerhei in Linter.
Culinair Culinair Nergens beter dan thuis: vier chefs verklappen hun favoriete recept uit moeders keuken Klassiekers zoals alleen je moeder die kan klaarmaken, onopgesmukt en vol nostalgie. Het gerecht dat je meteen naar je jeugd katapulteert, waar de passie voor het koken kiemde. Vier chefs blikken terug op hun lievelingskostje terwijl la mamma in de potten roert.
Culinair Culinair Van quarantainecocktails tot online kookboeken: crisis maakt creatief Kun je niet meer op restaurant of naar de bar? Dan komt de bar naar je toe. Of je creëert je eigen cocktails. Of raadpleegt een online kookboek. Want één ding is zeker: crisis maakt creatief.
Culinair Culinair Wat niet mag ontbreken in de voorraadkast voor een gezond quarantainebordje In deze tijden wil een mens om boodschappen gaan al eens uitstellen. Geen probleem: ook niet-hamsteraars kunnen met wat er in de voorraadkast staat smakelijk aan de slag.
Culinair Culinair Professionele wildplukker Ben Brumagne: 'Kies voor planten die in overvloed aanwezig zijn' In tijden van crisis grijpen we terug naar de natuur. Soms heel letterlijk, wanneer we het onkruid in onze tuin plots anders bekijken en een bosje brandnetels niet langer hoeft onder te doen voor een bussel peterselie. Wildplukker Ben Brumagne geeft tips.
Culinair Culinair Maakt de aardappel zijn comeback in 2020? Met alle quinoagekte zouden we haast vergeten dat de aardappel ook een gezonde bron van koolhydraten is. Hoog tijd om deze klassieker opnieuw wat elan te geven en wie weet zelfs sexy te maken. Horen we daar fluisteren dat 2020 het jaar is waarin de aardappel zijn comeback maakt? Hieronder wat je weten moet om alles uit je aardappel te halen.
Culinair Culinair Steun onze culinaire helden: blijf lekker lokaal kopen met hulp van deze adresjes De coronacrisis stelt ons voedselsysteem stevig op proef. De supermarktrekken zijn leeg terwijl lokale boeren met overschotten zitten. Kleinschalige landbouwers en voedselproducenten zijn een essentieel deel van een duurzaam en veerkrachtige voedselvoorziening én ze maken ook gewoon heerlijke producten. Laten we daarom zéker in tijden van crisis deze culinaire helden ondersteunen.
Culinair Culinair A Taste of Tanzania: een culinaire roadtrip door de Serengeti Culinaire roadtrip door de Serengeti A Taste of Tanzania is het fotografisch-culinair verslag van een roadtrip door Tanzania. Het resultaat van een bromance tussen een fotograaf en een chef. Onze redactrice reisde - nog voor er sprake was van corona - het boek achterna.
Culinair Culinair De seitankunsten van Yanko: 'Het lokale weegt sterk door bij mij' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardeense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal.
Restaurantreviews Restaurantreviews The Stable in Edegem: lichtvoetige gastronomie in een prachtig gerenoveerde kasteelstal Genieten van lichte, kleurrijke gerechten en een uitgebreide wijnkaart in een comfortabele setting met gedempte akoestiek.
Culinair Culinair Alleen maar liefde voor groente bij restaurant Hofke van Bazel Chef-kok Kris De Roy is met zijn restaurant Hofke van Bazel 100 procent groen.
Restaurantreviews Restaurantreviews Nénu in Sint-Gillis: een hotspot voor Vietnamees geïnspireerde gerechtjes Restaurant Nénu: een plek waar je meteen voelt dat het goed zit. (****)
Culinair Culinair Leven in de brouwerij: de comeback van het stadsbier Tijdens de Eerste Wereldoorlog nam de bezetter alle koperen brouwketels in beslag, en dat betekende de doodsteek voor het lokale Seefbier. Een eeuw later schuimt de Antwerpse trots weer. Blond, ongefilterd en milieubewust.
Culinair Culinair Generatiewissel bij Izumi in Anwerpen: chef-kok Ed Balke geeft fakkel door Met respect voor de geschiedenis van het iconische Japanse restaurant nemen dochters Fiona en Hanna de fakkel over.
Culinair Culinair Mede: een honingdrank met een roemrijk verleden Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardeense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal.
Restaurantreviews Restaurantreviews Sticks and Bowls in Antwerpen: Aziatische conceptfusion in instagramperfect interieur Een snelle lunch in een kommetje of samen gerechtjes delen: dit nieuwe restaurant combineert verschillende concepten uit de Aziatische keuken. (**)
Culinair Culinair Drie kookboeken die de honger aanscherpen Elk jaar verschijnt er een overweldigende hoeveelheid kookboeken. Als je dit jaar maar één kookboek koopt, laat het er dan een van deze zijn.