Minipizza’s met rucola, olijven en zoete aardappel

© Getty

Een pizza zonder bloem: het kan met zoete aardappel en een spiral slicer! Deze minipizza’s zijn uitstekend voor feestjes en het recept kan gemakkelijk worden verdubbeld voor twaalf minipizza’s.

Voor 6 minipizza’s
  • bakspray
  • 2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en gespiraliseerd
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 2 middelgrote eieren, lichtgeklopt
  • 3 1/2 el olijfolie
  • 1/2 rode ui, in dunne plakjes
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • snufje gedroogde chilivlokken
  • 6 el marinarasaus
  • 1 bol of rolletje mozzarella (225 g), in dunne plakjes
  • 100 g ontpitte groene olijven, gehalveerd
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 g jonge rucola
  • zes ramequins van 10 x 4,5 cm
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 230 Ā°C. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en vet in met bakspray. Voeg wanneer een beetje water in de pan gaat sissen de zoeteaardappelnoedels toe en breng op smaak met knoflookpoeder, zout en peper.
  2. Leg het deksel op de pan en bak de noedels 5 tot 7 minuten, tot ze zachter en lichtbruin zijn.
  3. Schep de zoeteaardappelnoedels in een middelgrote kom, laat 1 tot 2 minuten afkoelen, voeg de eieren toe en roer goed door elkaar.
  4. Vul zes ramequins van 10 x 4,5 cm tot de helft met de noedels. Dek af met een stukje aluminiumfolie en duw de folie omlaag, zodat hij de noedels raakt. Druk stevig aan, zodat de noedels worden samengedrukt. Zet minimaal 15 minuten in de koelkast.
  5. Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoogtot hoog vuur. Voeg de ui, de knoflook en de chilivlokken toe. Bak 3 tot 4 minuten, tot de ui zacht is.
  6. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg twee van de ‘broodjes’ toe door de ramequins om te keren en ertegen te tikken, zodat de broodjes eruit vallen. Bak 3 minuten, tot de noedels stevig worden, en duw noedels die losraken weer op hun plek. Draai ze voorzichtig om, druk ze plat met de achterkant van een spatel en bak 2 tot 3 minuten, tot de broodjes stevig en bruin zijn. Herhaal met de andere broodjes en voeg telkens 1 eetlepel olie per twee broodjes toe.
  7. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet de folie met bakspray in. Verspreid de zoeteaardappelbroodjes in een enkele laag over de bakplaat en beleg elk broodje met 1 eetlepelmarinarasaus en enkele mozzarellaplakjes. Breng op smaak met zout en peper en bak 5 minuten, tot de kaas is gesmolten.
  8. Haal de minipizza’s uit de oven en bedek ze gelijkmatig met de gebakken ui, de olijven en de Parmezaanse kaas. Leg er wat rucola op. Leg de broodjes in een cirkel om een ‘pizza’ te vormen, of serveer ze apart.
Dit recept komt ui: Inspiralized: het enige echte spiralizer-kookboek, Ali Maffucci (Uitg. Manteau)
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content