Terug naar de belle époque

Art-nouveaufans wacht een rijkgevulde zomer.

Art-nouveaufans wacht een rijkgevulde zomer. Het vrij onbekende, maar verrassend rijke Museum van Elsene presenteert tot eind augustus zijn ‘belle-époquezomer’, met het oeuvre van ontwerper Alexandre Charpentier. De Franse ontwerper maakte zowel juwelen als meubels en beelden in pure Jugendstil. Hij was ook in ons land actief, maar blijft vooralsnog minder bekend dan Victor Horta of Henri Van de Velde.

Daarnaast kunt u tot 28 september terecht in het Brusselse stadhuis voor een tentoonstelling over het japonisme dat eind negentiende eeuw furore maakte. Daar ziet u een confrontatie van Japanse houtsneden met werk van onder meer James Ensor, Léon Spilliaert en Henri Evenepoel. Op 18 september krijgt u er een defilé met Japanse kimono’s bovenop.

Piet Swimberghe

Belle-époquezomer, tot 31 augustus in het Museum van Elsene, Jean Van Volsemstraat 71, 1050 Brussel. Dagelijks 11.30 tot 17 uur, gesloten op maandag. Info: 02 515 64 21Oriental Fascination, tot 28 september in het Stadhuis van Brussel, Grote Markt, 1000 Brussel. Dagelijks 11 tot 18 uur, maandag gesloten. Info: 02 279 64 44, www.brupass.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content