Slim design meet energieverbruik

07/09/09 om 14:00 - Bijgewerkt om 13:59

Bron: Knack Weekend

Een klok die uw elektriciteitsverbruik in real time weergeeft. Het is maar een van de voorbeelden van het slim design op de expo Visual Voltage.

Een lamp die opengaat als een mooie bloem wanneer het energieverbruik in een gezin een tijd lang laag is geweest of een wandklok waarop het elektriciteitsverbruik van een volledig huisgezin in real time wordt weergegeven. Het zijn slechts twee voorbeelden van slim design dat vanaf 11 september te zien is op de tentoonsteling Visual Voltage in de Brusselse galerie Design Vlaanderen.

Bedoeling van Visual Voltage is ons inzicht in energie te verruimen en belangstelling te wekken voor energieconsumptie en milieukwesties. De expo toont resultaten van drie verschillende onderzoeksateliers in het Interactive Institute in Zweden. De prototypes, concepten en installaties van bekende Zweedse designers en artiesten zijn echt innovatief. Nog tot 25 oktober.

Ann Heylens.

Visual Voltage: Van 11 september tot 25 oktober. Galerie Design Vlaanderen, KoloniÃ"nstraat 56 - 6de verdieping, 1000 Brussel. tel: +32 (0)2 227.60.60 info@designvlaanderen.be

Onze partners