Kunstenaars met architecturale knobbel

Monumentale architectuur en kunst op ARTchitectuur in Bornem.

Hedendaagse kunstenaars met een architecturale knobbel: dat zijn de sterren op de zomertentoonstelling ARTchitectuur van de vzw Monumental in Bornem. De titel ARTchitectuur verwijst zowel naar het boeiende grensgebied tussen kunst en architectuur als naar de parallellen tussen beide. Zo is in beide sectoren het productieproces vaak een onderdeel van het eindresultaat. Geen saaie boel, te meer omdat de expositie in de galerie en het beeldenpark het thema erg visueel aanpakt.

Een van de eyecatchers is een enorme balancerende aluminiumconstructie van negen meter lang en bijna drie meter hoog, een creatie van Frederic Geurts. Een dertig meter lange sculptuur van Catherine ClaeyƃĀ© omsluit dan weer een metershoge beukenhaag. Monumentaal, zoals de moderne architectuur zelf.

Jolien Vanhoof

ARTchitectuur, tot 21 september bij vzw Monumental, Luipegem 77, 2880 Bornem. Van woensdag tot vrijdag van 10 tot 16 uur, op zondag van 14 tot 18 uur en na afspraak. Toegang 2,50 euro, gratis tot 12 jaar. Info: 03 889 01 69,

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content