Klok voor thuis en ver weg

Canadees designer Kit Men maakt een klok met twee uurwerken: één met de tijd thuis en één die de tijd elders in de wereld aangeeft.

Als u op reis bent of familie hebt aan het andere eind van de wereld, dan vraagt het soms enig telwerk om er zeker van te zijn dat u niet op een ongepast uur belt. Canadees designer Kit Men vond er wat op. Hij maakte een klok met twee uurwerken, één met de tijd op verplaasting en één met de tijd thuis: de Home Away Dual Time Alarm Clock.

“Langeafstandsrelaties zijn in de wereld van vandaag geen uitzondering meer. Heel wat mensen werken, studeren of reizen in het buitenland. Met de dubbele klok kunnen gebruikers tegelijkertijd zien hoe laat het thuis is en bij hun geliefden elders in de wereld”, legt Kit Men, zelf afkomstig uit HongKong en wonend in Canada, uit.”Dit design is een voorbeeld van hoe perceptie kan vertaald worden in een alledaags product.”

De gedachte “home and away” wordt gesymboliseerd doordat bij de twee klokken met verschillende scherpte is gewerkt. De klok die bedoeld is voor de tijd thuis is scherp afgelijnd met contrasterende kleuren en dus duidelijk leesbaar. Het uurwerk dat de tijd “elders” aanwijst kreeg vagere kleuren en contouren zodat de suggestie van afstand en verwijdering wordt gewekt. Grappig detail: elke klok heeft ook een eigen wekker.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content