In beeld: Het eclectische interieur van Gerald Watelet

26/04/16 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:27

Ben je dol op barokke interieurs vol eclectische accenten, met veel goud, koper en kleurrijke vazen gemixt met wat vintage design of Napoleon III accessoires? Dan moet je volgende dinsdag naar het Brusselse veilinghuis Cornette de Saint Cyr, waar het interieur van couturier-decorateur Gerald Watelet wordt geveild.

Al bij de eerste interieurreportage die we maakten van de woning van Gerald Watelet was ons zijn bijzondere feeling voor mix & match interieurs opgevallen. Watelet houdt van vrij barokke interieurs volgestouwd met leuke, kleurrijke trouvailles uit alle tijdperken. Hij mixt dus al lang voor deze stijl weer in de mode geraakte.

In de loop van de jaren bouwde hij een aardige collectie op met een kleine knipoog naar de huisstijl van zijn grote Parijse voorbeeld: YSL. Dus moet je ook de veiling van zijn interieur een beetje zien als een Belgische YSL-veiling. De grote kunstwerken zijn er niet, maar er valt toch aardig wat te bewonderen, van de art deco keramiek van Guérin tot Delfts aardewerk of vintagedesign.

Ga gerust eens kijken op de expodagen of blader door de catalogus die je op het net kunt raadplegen. De veiling gaat door op dinsdag 3 mei om 19u30, je kunt alles bekijken bij Cornette de Saint Cyr (Charleroisteenweg 89 te Brussel) op zaterdag 30 april en zondag 1 mei.

Info: www.cornettedesaintcyr.com. (PSW)

Onze partners