Groene openluchtklas Atelier VT ingehuldigd

02/09/11 om 09:19 - Bijgewerkt om 09:19

Bron: Knack Weekend

Atelier VT ontwerpt een multifunctionele openluchtklas voor een school in Diest.

Groene openluchtklas Atelier VT ingehuldigd

1 september, een bijzondere dag voor alle kinderen en jongeren die terug naar de schoolbanken moeten. Voor de leerlingen van de Diestse school 'De Voorzienigheid' wordt deze dag wel heel speciaal. Zij maken kennis met een gloednieuwe 'openluchtklas', ontworpen door Atelier VT.

We kennen een speelplaats over het algemeen als een grijze, betonnen plek. Maar niet in 'De Voorzienigheid'. Landschapsarchitect Frank Caers van het studiebureau Atelier VT ontwierp voor de school een open, groene en multifunctionele ruimte. Deze moet fungeren als 'openluchtlokaal'.

Zo kunnen er dans-, toneel- en spellessen plaatsvinden, en tijdens de speeltijd is de ruimte een ideale 'hangplek'. De ruimte is gebaseerd op het beeld van de Afrikaanse leerkracht die zijn leerlingen onder een boom onderwijst.

Groen versus beton

De openluchtklas heeft een eenvoudig ontwerp: ze vormt een vierkant dat aan drie zijden begrensd wordt door een betonnen boord. Daarnaast is ze omgeven door een driehoek van zacht kunstgras. de bedoeling is dat de ruimte tegelijk geborgenheid en dynamiek uitstraalt en voor een tegenwicht zorgt voor de omliggende grote gebouwvolumes.

De school, die de hele campus aan het opwaarderen is, is alvast erg blij met het resultaat. (AH)

Lees meer over:

Onze partners