Designiconen in Tongeren

18/05/09 om 13:00 - Bijgewerkt om 12:59

Bron: Knack Weekend

De eerste editie van designbeurs Icons & Co heeft plaats in het prachtig gerenoveerde Eburon Hotel in Tongeren.

Designbeurs 'Icons & Co' brengt internationale iconen uit de designwereld samen in de oudste stad van BelgiÃ". De eerste editie van dit nieuwe - jaarlijkse - evenement heeft plaats in het prachtig gerenoveerde middeleeuwse klooster in Tongeren.

Op dit kijk- en koopevent stellen Vlaemsch(), Symo Designparasols, Chocomousse, Concept, Materialise, Le Couchon, DesignArenas, B&O en tientallen andere fabrikanten en ontwerpers hun collecties voor. Er wordt een designpoef geveild ten voordele van de 'Make a Wish Foundation'. Daaraan is ook een tekenwedstrijd voor kinderen gekoppeld. Uitgeverij d'Arte maakt van de gelegenheid gebruik om er de nieuwste editie van designnaslagwerk 'Riant Wonen' te presenteren.

U kan er ook deelnemen aan een korte historische wandeling door Tongeren met een geleid bezoek aan het vernieuwd Gallo-Romeins museum. Daarnaast is er live Jazz muziek in de binnentuin van het Eburon Hotel.

Ruth Vanden Berghe

ICONS&CO Design Happening 31 mei 2009 van 12u tot 18u30: 25 Euro p.p. en 15 Euro voor jongeren onder de 16 jaar. Reserveren kan op de site.

Onze partners