Vijf knotsgekke decoratie-ideeën

© Twitter

Bloemetjesbehangpapier en andere kitsch is al een tijdje uit de mode en vervangen door een strak en minimalistisch design. Uw hippe witte doos mag dan wel zeer stijlvol zijn, ondertussen bent u vast uitgekeken op die lege muren.

Het goede nieuws is dat uw minimalistische woonst, volgens ons, best wat opsmuk kan verdragen aangezien er toch geen gevaar tot overdaad dreigt. Laat uw creativiteit en fantasie dus maar volledig los bij het kiezen van decoraties. Misschien niet helemaal volgens de regels, soms zelfs een beetje fout, maar wel heel erg leuk.

Bicycle Taxidermy

The loving and lasting solution for your mechanical bereavement

Kunstenaar Regan Appleton is de bezieler van dit ietwat bizarre project dat ooit begon als memento mori voor zijn vaders geliefde fietsen. Nu ja, gekker dan dierenfreaks die hun kat laten opzetten is dit fietsentaxidermie idee nu ook weer niet. Fietsliefhebbers die verknocht zijn aan hun stalen ros kunnen het stuur van hun trouwe tweewieler laten bevestigen aan een eikenhouten plaat wanneer hun vervoersmiddel ‘overleden’ is na een gruwelijk ongeval of gewoon na jaren van slijtage door trouw gebruik. In het hout kunt u een gegraveerd plaatje laten plaatsen met de geboorte- en sterftedatum, naam en persoonlijke boodschap. De opgezette sturen doen wat denken aan de – ook immer populaire – geweien of hoorns die mensen aan de muur hangen.

Het atelier van Appleton bevindt zich in Londen, maar als u er geen tochtje over de plas voor over hebt, kunt u zelf ook aan de slag of een bevriende handige Harry aan het werk zetten. Een echte fietsenfreak hoeft u nu ook weer niet te zijn vinden wij. Die retro fiets van opa of zelfs dat verroeste exemplaar, gevonden op de schroothoop, kunnen ook best dienstdoen als ludiek decoratiemiddel of zelfs als kapstok.

Planten aan de muur of in bad

Een schilderij of ingekaderde poster zijn so last year. Kies liever voor een bakje bloemen of planten aan uw strakke muur. Een verticale plantenmuur is al een tijdje hip and happening in de decoratiewereld, dus waar wacht u nog op? Meer groen, zonder uw hoofd te moeten breken over waar u die potten zal neerplanten. Gewoon ophangen die handel!

Laat u inspireren door Green over Grey http://greenovergrey.com/index.php , een Noord-Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in verticale tuinen zowel binnen- als buitenshuis.

Heeft u een bad dat u nooit gebruikt? Of ruimte over voor een – antiek – exemplaar op pootjes? Opvullen met groen is de boodschap. Vrolijke bloemen, exotische planten en geurige kruiden: creëer uw persoonlijk, origineel kuuroord met deze groene oase.

Allegaartje van stoelen

Dit idee is opnieuw vooral bedoeld voor het strakke, minimalistische huis dat wel een vrolijke, scheve toets kan gebruiken (maar we houden niemand tegen om volledig voor mix and match te gaan. Het is uw woonst). Verzamel in kringloopwinkels een allegaartje aan houten stoelen en koop een pot verf in een kleur – groen wordt getipt als dé interieurkleur van 2013 – naar keuze. Schuur de stoelen tot ze glad en vrij van vernis zijn en tover ze om tot unieke, villa Kakelbontstoelen.

Antieke bordspellen

Wie zegt dat spelletjes enkel dienen om gespeeld te worden? Klim die wankele zoldertrap nog eens op – vergeet ook uw oudere familieleden niet te beroven hiervoor – en ga op schattenjacht. Van Ganzenbord tot Mens erger je niet! of Tour de France: verzamelen en inkaderen om uw muur op een speelse manier karakter te geven.

Vergeet uw kat niet!

Geef toe: uw kat is de koning te rijk. Waarom dan niet zorgen voor een aangenaam en vorstelijk bed voor uw spinnende lieveling? Er zijn tal van hippe opties, maar de meest knotsgekke – en dus stiekem leukste – is die van de TV. Nee, nee, maakt u zich geen zorgen, we bedoelen natuurlijk geen spiksplinternieuwe flatscreen. Voor het rustoord van uw kat gaan we op zoek naar een oude televisie. Zo’n grote, logge bak die al lang zijn laatste adem heeft uitgeblazen. Het scherm dient verwijderd te worden en als ondergrond kiest u een zacht kussen. Zo, nu kan u schaamteloos dag in dag uit kijken naar de bizarre dingen die uw heilige dier uitvoert als ware het een televisieserie. Graag gedaan. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content