Quinze & Milan brengt Andy Warhol Brillo Box pouf uit bij Fab

Sommige herwerkingen lijken voorbestemd te zijn. Zo brengt Quinze & Milan Andy Warhols Brillo Box opnieuw uit in hun gepatenteerde QM Foam. Deze pouf werd in samenwerking met The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts ontwikkeld voor designwebsite Fab.com

De Brillo Box was wellicht een van Andy Warhols bekendste beelden. Deze houten replica van de kartonnen doos Brillozeep zag in 1967 het levenslicht en komt vandaag tot rust als gebruiksvoorwerp, een zitmeubel; allicht net zoals Andy Warhol het gewild zou hebben. Dat dachten ook de leden van The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, die voor het eerst de toestemming geven voor de productie van Warhol meubilair.

Een grote eer, die de ontwerpers van het Belgische designlabel Quinze & Milan te beurt valt. Een jaar lang hebben ze gewerkt aan deze Andy Warhol Brillo Box poufs, die vervaardigd werden uit het gepatenteerde QM foam en volgens Warhols zeefdrukprocedure van het Brillo logo voorzien werden. De poufs zullen over heel de wereld tentoongesteld worden en zijn exclusief verkrijgbaar via Fab.com.

‘Pop Art is for everyone’, zei Warhol destijds, en dat is exact waar Quinze & Milan, Fab en The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts hun schouders onder hebben gezet.

“Andy Warhols filosofie biedt kunstenaars nog dagelijks inspiratie”, vertelt Bradford Shellhammer, oprichter van Fab. “Quinze & Milan is een geliefde designpartner van onze site wiens ontwerpen mensen steeds doen glimlachen. Met de Andy Warhol Brillo Box pouf zijn de Q&M ontwerpers erin geslaagd om innovatie en functionaliteit te verenigen binnen een artistiek meesterwerk, dat nu dus ook voor het grote publiek beschikbaar is”, aldus Shellhammer. (KS)


De Andy Warhol Brillo Box poufs zijn vanaf 5 maart voor de uitzonderlijke prijs van €380 verkrijgbaar via Fab.com en werden vervaardigd uit het gepatenteerde QM Foam dat zitcomfort en duurzaamheid garandeert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content