Maximo Riera ontwerpt levensgrote nijlpaardsofa

27/02/15 om 16:47 - Bijgewerkt om 16:47

Maximo Riera, de designer die maar wat graag zijn inspiratie uit het dierenrijk haalt, heeft een nieuw stuk aan zijn herkenbare Animal Chairs collectie toegevoegd.

Maximo Riera ontwerpt levensgrote nijlpaardsofa

© Maximo Riero

Maximo Riera is de darling van Pinterest met zijn realistische Animal Chairs. Na een walrus, een octopus en een neushoorn heeft de kunstenaar zijn ding gedaan met een levensgroot nijlpaard, waarvan hij een knusse tweezit heeft gemaakt uit leder en polyurethaan.

"Mijn Animal Chairs geven mensen de mogelijkheid om de fysieke kracht en de mooie lijnen van een dierenlichaam te bewonderen", aldus Riera aan HomeCrux. Van iedere Animal Chair worden slechts twintig stuks gemaakt, niet alleen om de werken limited edition te houden, maar ook omdat ze ontzettend arbeidsintensief zijn. Het duurt ongeveer tien weken om één stoel te vervaardigen, en het prijskaartje is er dan ook naar.

Riero doet zijn Animal Chairs van de hand vanaf tweeëndertigduizend Britse pond (zo'n vierenveertigduizend euro) en wil ook het liefst aan kunstverzamelaars verkopen "want zij weten zo'n werk naar waarde te schatten."

Momenteel werkt de artiest aan een meubelstuk gebaseerd op Chelonoidis Abingdoni, een uitgestorven schildpaddensoort van de Galapagos eilanden.

Maximo Riera ontwerpt levensgrote nijlpaardsofa

© Maximo Riero

Lees meer over:

Onze partners