Laat je huis tekenen door Musketon en verover een plek in Vector City

05/09/16 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:13

We hoeven illustrator Musketon niet meer voor te stellen. De creatieve duizendpoot heeft zijn tanden en tekenpen in een kersvers project gezet waar ook jij aan kan meewerken: Vector City.

Laat je huis tekenen door Musketon en verover een plek in Vector City

© Musketon

Het zaadje werd vermoedelijk geplant toen Bert Dries, de Limburger achter Musketon, zijn fans via Facebook opriep om foto's van hun huizen door te sturen, die hij dan vervolgens in typische Musketonstijl natekende. Een goede stijloefening of een slimme marketingcampagne: de reacties waren ontzettend enthousiast. Zo enthousiast zelfs dat Dries besloot er iets meer mee te doen.

Enter Vector City, een volledig geïllustreerde stad vol kleur en afwisselende architecturale stijlen. Het is een gigantisch project waarvoor de tekenaar logischerwijs ook hulp vraagt.

"Idealiter wordt het een stad bestaande uit 100 huizen, waarvan mensen één of meerdere huizen kunnen "kopen" om zo bij te dragen aan het project. Wie een huis in het project wil, stuurt me een foto of een Google Streetview afbeelding van zijn of haar huis door, en ik neem die op in mijn tekening. Wanneer de stad klaar is wordt-ie als limited print verzonden naar de mensen die het project hebben gesteund", adus Dries.

Hij startte een Kickstarter op om zijn minimumkosten te dekken, haalde op amper twee dagen het gewenste bedrag op en hoopt nu op voldoende geïnteresseerden om zijn stad volume te doen krijgen. Op moment van schrijven zijn er nog een klein dertigtal huizen beschikbaar. Alle info op www.Musketon.com

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners