Designer van het jaar in de bloemen op Interieur 2012

23/10/12 om 13:46 - Bijgewerkt om 13:46

De Brusselse interieurontwerper Alain Gilles mocht gisteren de award 'Designer van het jaar' in ontvangst nemen tijdens de 23e editie van design biënnale Interieur Kortrijk.

Voortaan mag Belgisch ontwerper Alain Gilles zich officieel designer van het jaar 2012 noemen. De award werd hem gisteren tijdens de tweejaarlijkse design biënnale Interieur Kortrijk overhandigd door Knack Weekend hoofdredacteur Lene Kemps en haar collega voor Weekend Le Vif Delphine Kindermans en door Dieter Van Den Storm, artistiek directeur bij Interieur vzw. Zijn prijs was zijn exporuimte op de beurs, waar hij een overzicht van zijn belangrijkste ontwerpen toont zoals de BuzziHub, Nomad-lamp en Big Table.

'Designer van het jaar' is een initiatief van vzw Biënnale Interieur en magazines Knack Weekend en Le Vif Weekend, in samenwerking met Design museum Gent, Grand-Hornu Images en Design September. Alain Gilles is ondertussen de zevende Belgische ontwerper die de titel van 'Designer van het jaar', voor het eerst uitgereikt in 2006, in ontvangst mag nemen. Eerder werd de titel ook al gedragen door Alain Berteau, Nedda El-Asmar, Stefan Schöning, Sylvain Willenz, Bram Boo en Nathalie Dewez. (LJ)

De tentoonstelling van Alain Gilles op Interieur 2012 loopt nog tot en met 28 oktober in Kortrijk Xpo. Info: www.interieur.be

Onze partners