Deco-idee: een gewei van bloemen

03/03/15 om 08:43 - Bijgewerkt op 02/03/15 om 23:28

Italiaanse designers lieten zich inspireren door de Japanse bloemschikkunst en creëerden een soort gewei-vaas voor planten en bloemen.

Deco-idee: een gewei van bloemen

© Elkebana

De Japanse bloemschikkunst 'Ikebana' betekent zoveel als 'levende bloemen' en verwijst naar een bepaalde harmonieuze manier van bloemschikken waarbij niet alleen bloemen, maar ook planten en takken worden gebruikt om zo de volledige natuur te symboliseren: het brengen van het buitenleven naar binnen.

De Italiaanse designers Fabio Milito en Paula Studio lieten zich inspireren door deze flexibele manier van bloemschikken en ontwikkelden de 'Elkebana'; een soort vaas die op het eerste zicht lijkt op een elandgewei. Een schot in de roos, want nu steeds meer mensen investeren in taxidermie, of de omtrek van een gelijkaardig gewei nabootsen met washi tape was er nood aan wat afwisseling.

Deco-idee: een gewei van bloemen

© Elkebana

"Waar een gewei geldt als trofee voor jagers, is de elkebana een trofee voor plantenliefhebbers", aldus schrijft Milito op zijn website. Het is in ieder geval een fraai alternatief voor wie van dode dieren gruwelt en haar vrienden met een snoeverige vertical wall op hun terras wil overtroeven.

Deco-idee: een gewei van bloemen

© Elkebana

Onze partners