De Watcher waakt over uw energieverbruik

08/05/09 om 16:00 - Bijgewerkt om 15:59

Bron: Knack Weekend

Innovaders ontwikkelde een toestel dat het energieverbruik in uw woning aangeeft.

Voortaan hebt u geen elektricien meer nodig als u het elektriciteitsverbruik van uw woning wil controleren, daar zorgt de 'Watcher' voor. Dit innovatief gadget met strak design vertelt precies hoeveel energie u verbruikt wanneer u bijvoorbeeld uw geliefde kopje koffie zet.

De 'Watcher' toont het volledige energieverbruik in de woning. Het past in ieder stopcontact en leest vrijwel elke elektriciteitsmeter. De Nederlandse ontwerper Marcel Wanders zorgde voor het hippe design van de 'Watcher' van het Nederlandse bedrijf 'Innovaders'.

De vorm van de 'Watcher' lijkt op een moderne stopwatch. De digitale cijfers lichten langzamer of sneller op naargelang het energieverbruik af- of toeneemt. "Vergelijk het maar met een kloppend hart", klinkt het bij Wanders. Op de Watcher is niet alleen het huidige totale energieverbruik te zien, ook het verbruik van de vorige 24 uur of van één specifiek toestel kan hierop worden afgelezen.

U legt dit gadget best op een zichtbare plaats, zodat het uw gezinsleden stimuleert hun energieverbruik te verminderen. Hiermee spaart u niet enkel uw portemonnee, ook het milieu vaart er wel bij. Minder energieverbruik betekent immers ook minder schadelijke uitstoot. Op de website van Watcher kan u rechtstreeks berekenen hoeveel geld u bespaart per kilowatt die u per dag minder verbruikt.

Ruth Vanden Berghe

Onze partners