Geschiedenisgalerij in Versailles geopend

© Vincent Fillon

De galerij geeft de architecturale geschiedenis van het kasteel weer.

Om de geschiedenis van Versailles beter te begrijpen en de zes miljoen bezoekers van over de hele wereld te begeleiden die jaarlijks op bezoek komen, heeft het kasteel van Versailles in samenwerking met Google besloten de geschiedenisgalerij te creƫren.
De geschiedenisgalerij toont de geschiedenis van de bouw van het kasteel chronologisch doorheen elf zalen en evoceert tegelijk de heerschappij van de Bourbons. Het project presenteert een innerlijk landschap dat breekt met dat van het paleis, terwijl het de continuĆÆteit bewaart van de belangrijkste esthetische en geometrische kwaliteiten.

Het innerlijke landschap wordt gedefinieerd door een inrichtingssysteem in drie boven elkaar geplaatste lagen. De onderste laag verklaart de geschiedenis en beschermt de werken: de Louis-Philippe lambriseringen blijven behouden maar zijn volledig herschilderd en dragen hedendaagse verlichtingselementen in opbouw, gemaakt in DuPont Corian. De tussenlaag draagt de werken: de schotten met bekleding zijn vervangen door een specifieke, hedendaagse huid. De bovenste laag reguleert het licht door de creatie van een monoblok van lichten in DuPont Corian, centraal opgehangen in elke zaal.

Het project van de geschiedenisgalerij van het kasteel werd uitgevoerd door het bureau Projectiles, na het winnen van een besloten wedstrijd die georganiseerd was van februari tot april 2010. De productie en de installatie van de DuPont Corian elementen werd uitgevoerd door het Franse bedrijf CrƩa Diffusion. (RDM)





Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content