Actuele Thema's »

Architecten geven geheim woonproject bloot

maandag 20 februari 2012 om 08u56

Eenvoudige keuken in het Morran House in Brännö, Zweden, van Johannes Norlander

Eenvoudige keuken in het Morran House in Brännö, Zweden, van Johannes Norlander © Rasmus Norlander

Dit voorjaar, van 19 februari tot 25 maart, geven negen Europese architecten zich bloot in het Zuid-Franse Hyères.

Of toch een beetje, want de Villa Noailles – zelf een kubistich kasteel met meer dan zestig kamers – vroeg elkeen om de ontstaansgeschiedenis van een woonproject uit te doeken te doen.
De Belgische kleuren worden verdedigd door de naar Brussel uitgeweken Egyptenaar Bassam El Okeily en diens renovatie van een rijwoning in Bilzen.

Wim Denolf

KnackWeekend-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang het recentste lifestyle nieuws wekelijks in uw mailbox!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse reizennieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Geïnteresseerd in wonen, design of antiek?

Van boeiende verhalen over antieke objecten tot de laatste woontrends... Volg, ontdek, lees & laat u inspireren!

 
  • Stappen in 't stad
  • Klein land, grote kunsten: Belgische goochelaars
  • Hip & happy: de nieuwe vegetariërs

Whitepapers

Reportages

 ZALIG AAN ZEE: ROBUUSTE EN ROMANTISCHE VAKANTIEWONING IN BEELD
Ruwe, duurzame materialen, open ruimtes en veel steigerhout. De vakantiewoningen van Zalig Aan Zee hebben een robuuste en romantische look. Ze beginnen nochtans stuk voor stuk als doordeweekse rijhuizen.
 RUIMTE IN DE RIJ
Wat eerst een traditionele, ietwat kleurloze burgerwoning in de rij was, met op de gelijkvloerse verdieping nauwelijks waardevolle elementen om te bewaren, werd een heldere en ruimtelijke moderne woning. Open ruimte, contact en circulatie kregen door de renovatie een nieuwe betekenis.
 GESTRUCTUREERD ROND ÉÉN BLOK
In Luik werd een appartement uit de jaren 50 volledig gestript en gerenoveerd. Het werd volledig geherstructureerd rond een technisch volume, wat een betere verdeling van de functies toelaat en waardoor de troeven van de woonst – waaronder de prachtige uitzichten voor- en achteraan – beter tot hun recht komen.
 BEL-ETAGE HERONTDEKT
Het team van het architectenbureau GSL werd geconfronteerd met problemen die wel vaker voorkomen in Brusselse woningen: drie op elkaar aansluitende vertrekken met te weinig licht in het centrale gedeelte en zonder rechtstreeks contact met de omgeving. Een dubbele uitdaging die het bureau met glans tot een goed einde bracht.
 FACELIFT VOOR APOTHEKERSWONING
Vooraan een moderne apotheek, achteraan een donker en gesloten woongedeelte. Zo zag deze woning er voordien uit. Tot architect Kristof Van Hoof ten tonele verscheen. Hij bouwde het achterste gedeelte om tot een aangename en praktische woonruimte die baadt in het daglicht.

Agenda voor Architectuur en Design