Zilver of verzilverd? Waardevol of niet?

zilverwerk © s

We bezitten een uitgebreid bestek van Christofle, is het waardevol?

Verzilverd bestek.

De Franse fabrikant van tafelgerei Christofle, opgestart in 1830, blijft een begrip. Christofle produceerde zowel massief zilver als verzilverde bestekken. Dit is zo’n naoorlogs bestek in antieke stijl, hoogstwaarschijnlijk verzilverd. Om zeker te zien moet ik de merkjes kunnen zien. De waarde van verzilverde bestekken ligt aan de lage kant, want er werd destijds een flinke stuiver voor opgehoest. Massief zilver heeft een metaalwaarde van rond de 400 euro per kilo, maar verzilverd helemaal niet, omdat het slechts om een flinterdun laagje zilver gaat, aangebracht op wit metaal. De waarde hangt een beetje af van de stijl. De klassieke vormen, zoals hier, zijn thans minder in trek. Een verzilverd art deco bestek kan wel waarde hebben, indien de vorm mooi en elegant is. Dit soort couverts vind je voor enkele euro’s…de totaliteit ligt zelden hoog. In de handel doorgaans nog wel, maar op veilingen hoest je soms maar 150 à 250 op voor een set. Let wel, dit is best mooi en feestelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content