Vintage Murano

09/11/11 om 15:38 - Bijgewerkt om 15:38

Bron: Knack Weekend

Deze vaas heeft mijn moeder in 1967 gekregen van mijn grootmoeder toen ik geboren werd. Daar deze vaas toch een emotionele waarde voor mij heeft,wou ik toch ook eens weten of ze ook een andere waarde heeft. En eventueel ook een geschiedenis,want weet er zo bitter weinig van.

Vintage Murano

Uw leuke vaas komt ongetwijfeld uit Murano, het eiland naast Venetië waar sinds eeuwen glas wordt geblazen. In Murano zijn tal van ateliers actief waar naast souvenirartikelen ook designglas wordt geproduceerd, denk maar aan namen als Seguso of Venini. Deze vaas is evenwel geen echt designglas, maar hoort toch qua stijl helemaal thuis in de jaren '50 en '60. Het is dus niet de topproductie uit Murano, eerder een serieproduct, maar met een esthetische kwaliteit.

Verzamelen.

Dergelijke gekleurde vazen worden wel verzameld. Ze zijn mooi om in groep tentoon te stellen. Want je vindt ze in verschillende vormen en kleuren. De prijs schommelt wat naar gelang de kleur en de plek waar je zoiets koopt, tussen 75 en 200 euro. Maar het is een fraai hebbeding!

Lees meer over:

Onze partners