Sigarendoos Expo 58

25/01/13 om 13:12 - Bijgewerkt om 13:12

Bron: Knack Weekend

Geachte, Hierbij stuur ik u een foto van een sigarenkistje dat gekocht geweest is op de expo van 1958 te Brussel. Ik heb op het internet al wat gezocht naar de herkomst van dit kistje, of van het sigarenfabriek die deze uitgaf, maar tevergeefs. Buiten een serie nr en de prijs op de taxband, is er verder niets vermeld op het kistje Andere memorabilia van de expo vond ik wel, Bent u zo al een dergelijk kistje tegengekomen ? Of is het een zeldzaam object, dat ons aan deze expo laat herinneren ? Alvast bedankt om het te bestuderen Vriendelijke groeten Rosier David

Sigarendoos Expo 58

Sigarenkist Expo 58

Dankzij het speurwerk en de kennis van volkskundige Mark Adriaen die in Poperinge ooit een interessante expositie organiseerde over de tabaksnijverheid, kunnen we dit doosje dan toch thuiswijzen!

Deze sigarenkist is identicificeerbaar, aldus Mark Adriaen, dankzij het nummer op het zegelbandje. Het nummer 6187 is het fiscaal nummer voor rooktabak dat op 21.02.1952 werd toegekend aan de tabaksfabriek A. De Neve uit Brugge. Het bedrijf De Neve bestond reeds vroeger en vervaardigde ondermeer de sigaren "Vieux Bruges- Oud Brugge", aldus kenner Mark Adriaen.

De doos zal dus naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel zijn vervaardigd, maar werd daarom niet op de Expo zelf verkocht. De waarde is 20 euro.

Onze partners