Schilderij Theodore Gerard

1. Van mijngrootouders heb een “Chineese vaas”. 2. Schilderij van Theodore Gerard “The School Lesson” zie Google onder Theodore Gerard/Art Auction results, prices and artworks estimates -Vragen over herkomst en waarde. -Hoe kan het schilderij voorkomen op een lijst van een kunsthandelaar (Arcadja) lot 44, terwijl het schilderij bij mij in huis hangt.

Theodore Gerard.

Kunstschilder ThƩodore GƩrard werd in 1829 geboren in Gent en overleed in 1895 te Laken. Hij was zowel als auteur, olieverfschilder als aquarellist actief. GƩrard begon als schilder-decorateur in Gent en vestigde zich daarna in Brussel waar hij heel wat kopieƫn maakte van schilderijen! Vanaf het midden van de 19de eeuw ontpopte hij zich tot een getalenteerd genreschilder. ThƩodore GƩrard was een van de talrijke aanhangers van de romantische school die vooral in de Duitstalige landen furore maakte. Deze stijl was ook nauw verweven met de muziekcultuur in die landen. Je vindt werk van ThƩodore GƩrard in de musea van Antwerpen, Brussel, Gent en Kortrijk.

Kopie.

Van dit werk van ThƩodore GƩrard vond ik op het net al verschillende kopieƫn. Vermoedelijk maakte hij er meerdere versies van. Indien dit aan authentiek werk is (heb het niet in detail gezien), dan kan de waarde oplopen tot 2500 Ơ 3000 euro!

Satsuma

De porseleinen wierookbrander komt uit Japan en is Satsumaporselein. Maar het gaat om laat Satsumaporselein met een geringe waarde, zeker ook door die beschadiging: 30 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content