Frans Neorenaissance Buffet

05/12/13 om 15:36 - Bijgewerkt om 15:36

Bron: Knack Weekend

Beste Deze kast werd ongeveer 40 jaar geleden aangekocht in Frankrijk (kasteel-uitverkoop):heeft dit nog enige waarde momenteel? Is 100% massief hout, bestaat uit 2 delen. Hartelijk dank voor uw advies.

Frans Neorenaissance Buffet

Mechels Buffet.

Bij ons zou dit meubel meteen als een Mechels buffet worden aangeboden, maar dat is het dus niet. Men vergeet al te snel dat stijlen zelden of niet aan landsgrenzen zijn gebonden. De neorenaissance en neobarokstijl die tussen 1860 en 1914 in de mode waren voor eetkamermeubilair werden overal in Europa vervaardigd.

Den Haag en Parijs.

Dus lang niet alleen in Mechelen. Zo waren er ook belangrijke ateliers in Nederland, in Den Haag en in Parijs waar die stijl net zo goed in de mode was. De Mechelse ontwerpers bootsten trouwens vooral de Franse modellen na en gaven die vervolgens een Vlaamse toets. Dit buffet is dus van Franse makelij. De kwaliteit is trouwens hoog. Zo'n meubel mag dan wat kitscherig zijn, in een woning uit de Belle Epoque vindt het wel zijn plaats! De waarde is toch niet zo hoog: 250 à 300 euro, wat inderdaad laag is. Maar de belangstelling voor dit soort meubels neemt weer toe! Vroeger werd daar snel 1000 euro voor neergeteld.

Lees meer over:

Onze partners